Çanakkale'ye ziyaretçi akını

Gelibolu Yarımadası, 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi’nin yıl dönümü öncesi ziyaretçi akınına uğradı. Destansı bir mücadelenin verildiği tarihi yarımadaya Türkiye’nin dört bir yanından giden yurttaşlar şehitlikleri ziyaret etti.

Yurdun dört bir yanından giden yurttaşlar kahramanlık öyküsünün yazıldığı Çanakkale’yi ziyaret etti.

Tarihin en kanlı savaşlarından birine sahne olan Gelibolu Yarımadası, 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi'nin yıl dönümü dolayısıyla ziyaretçi akınına uğradı. Çanakkale destanının yazıldığı yarımadaya özellikle 18 Mart ile 24-25 Nisan tarihlerinde yapılan tören haftalarında binlerce kişi uğruyor.

Eşsiz zaferin 107’nci yıl dönümünde yine Çanakkale doldu taştı. Belediyelerin düzenlediği gezilere katılan vatandaşlar, hava sıcaklığının 0 ila 2 derece ölçüldüğü bölgede anıtları gezerek şehitleri yad etti.

57’nci Piyade Alayı Şehitliği ve ay yıldızlı bayraklarla donatılan Bigalı köyü, en çok ziyaret edilen yerlerin başında geliyor.

O ziyaretçilerden biri de Uşak'tan giden Melike Demirayak:

- Çok duygu verici. Kelimelerle anlatılacak gibi değil. Atatürk'ün ne kadar büyük bir lider olduğunu burada daha iyi anlamış olduk.. Çok üşüdük ama içimizi ısıtan bir duygu var, en güzeli de bu.

Isparta'dan öğrencileriyle giden matematik öğretmeni Ramazan Güler de Çanakkale’de olmaktan mutluluk duyduğunu söyledi:

- Atalarımızın çektiği çilenin farkına varıyoruz. Mevcut imkânların şükrünü eda edemediğimizi anlıyoruz. Bu imkanlarla daha iyi başarılara ulaşmak için, ülkemizin kalkınması için elimizden geleni yapmamız gerektiğini anlıyoruz.
# çanakkale # atatürk # uşak # Yurt # mart # şehitlik # ata # 18 mart # Çanakkale Deniz Zaferi