Jandarma kızıl geyikleri yalnız bırakmadı

Kastamonu’da ormanlık alanda yaşayan kızıl geyikler, İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin desteğiyle besleniyor. 10 yıl önce askerler tarafından yaralı halde bulunup tedavi edilen geyik sayısı 13’e yükseldi.

Askerlerin yardım elini uzattığı kızıl geyikler aç kalmadı.

Kastamonu’da ormanlık alanda yaşayan kızıl geyikler İl Jandarma Komutanlığı'ndaki askerler sayesinde hayata tutundu. Yaklaşık 10 yıl önce askerler tarafından yaralı halde bulunup tedavisi yaptırıldıktan sonra doğaya salınan geyik için sürekli yem bırakıldı. Bunun üzerine zamanla bölgedeki geyik sayısı 13'e yükseldi.

İl Jandarma Komutanlığına bağlı ekipler o günden bu yana her gün bölgeye meyve, sebze ve ot bırakarak, geyikleri aç bırakmıyor. Her gün ormanlık alana gelen geyikler kendileri için bırakılan meyve, sebze ve otu yedikten sonra bölgeden ayrılıyor.

Doğa fotoğrafçısı Cebrail Keleş, askerlere teşekkür etti:

- Özellikle kış aylarında doğada yiyecek bulmanın zor olduğu dönemlerde jandarmamız gerek yemekhanesinden gerekse de çeşitli kuruluşların yemekhanelerinden yemek artıklarını alarak doğaya bırakıyor, yaban hayvanlarının kışı geçirmesine yardımcı oluyor. Bu konuda jandarmaya ne kadar teşekkür etsek azdır.
# kastamonu # asker # jandarma # doğa # doğa fotoğrafçısı # kızıl geyik