2020 ataması için gözler Danıştay’da

Öğretmen atamalarındaki karma alım uygulaması tartışmaları yıllardır sürüyor. 2020'de yapılan atamalara ilişkin 5 dava açıldı. O davalardan biri öğretmenler lehine sonuçlandı. Mahkeme yeniden değerlendirilmesi için dosyanın yerel mahkemeye gönderilmesini talep etti. Süreci anlatan Avukat Erdem Cömert, kararın beklenmeden mağduriyetin ortadan kaldırılması gerektiğini vurguladı.

Öğretmen atamalarında karma alım tartışması devam ediyor. 2018’de yapılan düzenleme ile başlanan karma atama sistemi ilk önce 2017-2018 KPSS puanında ardından yapılan 20 bin sözleşmeli öğretmen atamasında yapıldı.

Daha sonra Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile kaldırılan karma alım, 2020’de 15 bin ek atama ile geri geldi. O süreçte yapılan karma atamalar tartışmaları da beraberinde getirdi. Tam 5 dava açıldı.

Davalardan birini Ankara 8. İdare Mahkemesi karara bağladı ve "MEB’in yeni atamadır" açıklamasını da göz önünde bulundurup yürütmenin durdurulması talibini reddetti.

Davayı sürdüren Avukat Erdem Cömert karara itiraz etti. Temyize taşınan dosyada Ankara Bölge İdare Mahkemesi 1. İdari Dava Dairesi, yerel mahkemenin kararını “15 bin öğretmen alım ilanının ek atama niteliğinde olduğu anlaşılmaktadır” diyerek bozdu. Mahkeme yeniden değerlendirilmesi için dosyanın yerel mahkemeye gönderilmesini talep etti.

Şubat ayında verilen kararın ardından bölge idare dosyayı geçen hafta Danıştay’a gönderdi. Avukat Erdem Cömert, kararın beklenmeden mağduriyetin ortadan kaldırılması gerektiğini vurguladı.

# ankara # cumhurbaşkanlığı # mahkeme # dava # kpss # danıştay # yargı # hukuk # atama # sözleşmeli öğretmen # şubat # atama kararı