Antalya'da yangınzedeler için yeni konutlar yapılıyor

Antalya’nın Manavgat ilçesinde yangın bölgesinde yeni konut inşaatlarının yüzde 60’lık kısmı tamamlandı. Oymapınar Mahallesinde de yanan evlerin çoğunun yerine yeni inşaatlar başlamış durumda. Ancak 15 haneye çeşitli gerekçelerle yapılaşma onayı verilmedi. Vatandaşlar, kurumlar arasında sıkışıp kalan sorunlarına çözüm bekliyor. Öncelikli talepleri de, konutların köy dışına değil, ata yurduna yapılması.

Kimi kirada kimi konteynerler de, kimi de yakınlarının yanında yaşamını sürdürüyor. Onlar, Cumhuriyet tarihinin en büyük yangınında varını yoğunu kaybetti. Birçoğu yeni evine kavuşmak üzere. Ancak durumları bir türlü netleşmeyen 15 aile, çözüm bekliyor.

Antalya’nın Manavgat ilçesinde yangın bölgesinde evleri, tarım arazileri ve araçları yanan yurttaşlar için başlayan yeni konut inşaatlarının yüzde 60’lık kısmı tamamlandı. Kalemler, Beydiğin, Belenobası gibi Mahallelerde yerinde ya da en azından kendi mahalle sınırları içerisinde yeni evlerin inşaatı başlatıldı.

Oymapınar Mahallesinde de yanan evlerin çoğunun yerine yeni inşaatlar başlamış durumda. Ancak 15 haneye çeşitli gerekçelerle yerinde ya da köy sınırları içerisinde yapılaşma onayı verilmedi. Çevre Şehircilik Bakanlığı, Orman Bakanlığı, DSİ ve TOKİ arasında sıkışıp kalan sorunlarına çözüm bekliyorlar.

Vatandaşlar bu gerekçelerin on yıllardır gündeme getirilmeyip, yangından sonra ortaya atılmasını sorguluyor. Arazilerin hepsi ata mülkü.

Yangın mağduru ailelere yeni yerleşim yeri olarak köylerinden yaklaşık 10 km uzaklıktaki bir alan gösteriliyor. Onlar, ekip biçtikleri, doğup büyüdükleri topraklardan kopmak istemiyor.

Oymapınarlı vatandaşlarımızın öncelikli talebi, konutların köy dışına değil, ata yurduna yapılması.

Kurumlar arası uzlaşı sağlanıp köy sınırlarında belirlenecek alternatif arazilere ev inşaatlarının bir an önce başlatılmasını istiyor ve yetkililere sözlerini hatırlatıyorlar.

Bölgenin afet bölgesi olarak ilan edildiğini hatırlatan yurttaşlar, uygulamaların da bu doğrultu da olmasını talep ediyor.

# antalya # yangın # cumhuriyet # Konut # inşaat # Tarım # manavgat # Oymapınar # kurum # yerleşim # yangınzede