Yurttan Çanakkale Zaferi kutlamaları

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 107. yıl dönümü bütün yurtta yapılan etkinliklerle kutlandı. Çanakkale ve Kırıkkale’de fener alayı düzenlendi. Adana’da Çukurova Devlet Senfoni Orkestrası "Çanakkale Şehitlerini Anma" konseri verdi.

Destansı zaferin 107'nci yılı ülke genelinde etkinliklere kutlandı. 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 107. yıl dönümü kapsamında Çanakkale ve Kırıkkale’de fener alayı düzenlendi.

Görüntüler Çanakkale’den. Valiliğin düzenlediği kutlama programı Cumhuriyet Meydanında başladı. Vatandaşlar ellerinde fenerlerle Morabbin Parkı'na yürüyüşe geçti.

Binlerce kişi, Boğaz ve Garnizon Komutanlığının bandosu eşliğinde marşlar söyleyip ellerindeki Türk bayraklarını salladı.

Bu görüntüler de Kırıkkale’den. Kırıkkale Belediyesince düzenlenen etkinliğe katılan binlerce kişi, 15 Temmuz Cumhuriyet ve Demokrasi Meydanı'nda buluştu.

Polis Meslek Yüksekokulu öğrencileri fener alayı yürüyüşünde büyük Türk bayrağı açtı.

Yürüyüşe vatandaşların da ilgisi yoğundu. Kırıkkale Valisi Bülent Tekbıyıkoğlu fener alayına katılan herkese teşekkür etti.

Adana'da da Çanakkale şehitleri için konser verildi.

Kutay Maktay’ın yönetti Çukurova Devlet Senfoni Orkestrası Turgay Erdener'in "Teo" ve "Cebeci Monologları No.3" ile Ekin Eti'nin "Aşık Veysel İnsanlık Davası" eserleri seslendirildi.

# çanakkale # adana # türk # cumhuriyet # Deniz # türk bayrağı # Devlet # fener alayı # mart # çanakkale zaferi # zafer # Çanakkale Deniz Zaferi