Faik Öztrak Cumhur İttifakı ve Vatan Partisi'ni hedef aldı

Ulusal Kanal CHP'ye yasal parti dediği ve ittifak görüşmeleri yaptığı HDP’nin Nevruz etkinliklerinde PKK flaması ve Abdullah Öcalan sloganları atılmasını sordu. HDP'ye tepkisiz kalan CHP Sözcüsü Faik Öztrak, Cumhur İttifakı ve Vatan Partisi’ni hedef aldı.

PKK’nın Meclis’teki uzantısı HDP, Nevruz etkinliklerinde PKK elebaşı Abdullah Öcalan lehine sloganlar atıldı. Ulusal Kanal, CHP'ye yasal parti diyerek sahip çıktığı ve ittifak görüşmeleri yaptığı HDP'nin bu etkinliklerini sordu. CHP Sözcüsü Faik Öztrak HDP ile ilgili soruya yanıt vermedi.

''HDP'nin düzenlediği Nevruz etkinliklerinde PKK elebaşı Abdullah Öcalan için özgürlük sloganları atılması tepkiye neden oldu. Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz? Terörle arasına mesafe koymayan HDP’ye karşı CHP, bir mesafe koyacak mı?'' sorusuna Faik Öztrak, ''CHP'nin terörle arasında mesafe vardır. Bunu tartışmak kimsenin haddine değildir.'' yanıtını verdi.

Cumhur İttifakı’na karşı kara propaganda yapan Öztrak, Vatan Partisi’ni de hedef aldı.

- Bir dönem Öcalan’la mektup arkadaşlığı yapan Cumhur İttifakı'nın ya da Beka'da karanfil dağıtan yandaşların haddi değildir.

AK PARTİ’DEN HDP VE CHP’YE TEPKİ

CHP'nin sessiz kaldığı HDP'ye tepki ise AK Parti’den geldi. AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir Meclis’te basın toplantısı yaptı. Aydemir açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

- Terörden medet umanlar maalesef bugünü de kullanmaya çalışıyor. Apo on binlerce insanın katilidir, vatan bölünsün isteyen birisidir. Kim ki Apo ile ilgili güzel cümle kuruyor, bilin ki vatan hainliği yapıyor.

Aydemir’in gündeminde CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan’ın terör tutuklusu eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş için “Barış insanı” ilan etmesi de vardı.

- Terörist başının heykelini dikeceğini söylüyor. Bu adama CHP'li güzellemeler yapıyor. Ak Parti düşmanlığı sizi nerelere savurdu, halinize bakın! On binlerce insanın kanında parmağı olanlarla beraberler. CHP Atatürk düşmanlarının konuşlandığı yer olmuş.

Aydemir, 18 Mart’ta Çanakkale 1915 Köprüsü açılışına da değindi. Vatan Partisi Genel Başkanı Dr. Doğu Perinçek, Güney Kore Başbakanı, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve İyi Parti Grup Başkanı'nın açılışa katıldığını hatırlattı, ''Yüreğinde vatan sevgisi olan herkes oradaydı.'' dedi.

# chp # pkk # ak parti # hdp # terör # vatan partisi # tbmm # son dakika # Doğu Perinçek # abdullah öcalan # tepki # faik öztrak # Nevruz Bayramı # cumhur ittifakı # mart # nevruz # Tuncay Özkan # propaganda # İbrahim Aydemir