Rusya'dan ABD'ye ''kışkırtma'' tepkisi

Rusya'nın Ukrayna' harekatı sürüyor. Lugansk güçleri, Rus ordusunun desteğiyle Donbass'ta 4 yerleşim birimini daha kontrol altına aldı. Kiev'de vurulan alışveriş merkezinin ise, Ukrayna ordusunca mühimmat deposu olarak kullanıldığı açıklandı. Kuşatma altındaki Kiev’de 67 Ukrayna askerinin, Rus güçlerine teslim olduğu bildirildi.

Rusya’nın NATO kuşatmasına karşı Ukrayna’ya askeri operasyonu 27 günü geride bıraktı.

Rus ordusunun desteğiyle Donbass'ta ilerleyişini sürdüren Lugansk halk güçleri, 4 yerleşim birimini daha kontrol altına aldı.

Rus ordusunun Kiev'de vurduğu alışveriş merkezinin ise, Ukrayna ordusunca mühimmat deposu olarak kullanıldığı ortaya çıktı. Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Koneşankov, boş bir alışveriş merkezinde, çok namlulu roketatar sistemleri ve mühimmatlarının depolandığı üssün tamamen imha edildiğini duyurdu.

Kuşatma altındaki Kiev’de 67 Ukrayna askerinin, Rus güçlerine teslim olduğu bildirildi. Russia Today, aralarında neo-nazi militanların da bulunduğu askerlerin görüntülerini yayınladı. Görüntülerde, Rus askerlerinin, gözaltı işleminin ardından bu kişilere, tıbbi müdahalede bulunduğu ve gıda yardımı yaptığı anlar yer aldı.

KREMLİN'DEN "SİBER SALDIRI" TEPKİSİ

Öte yandan Kremlin Sözcüsü Dimitri Peskov, ABD Başkanı Joe Biden'nın, Rusya'nın ülkesindeki kritik altyapılara siber saldırı düzenleyebileceği iddiasıyla ilgili konuştu. Peskov, "Rusya, ABD ve Batı ülkelerinin birçoğu gibi devlet düzeyinde haydutluk yapmıyor." Dedi. Müzakere sürecine de değinen Peskov, görüşmelerin daha hızlı ve kapsamlı olmasını istediklerini söyledi.

RUSYA'DAN ABD'YE "KIŞKIRTMA" TEPKİSİ

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergey Ryabkov da Rusya - ABD ilişkilerinin kopmanın eşiğinde olduğunu söyledi. Washington yönetimini gerginliği tırmandırmaması konusunda uyan Ryabkov, “ABD, Rusya’ya tehditler savurmayı bırakmalı, Kiev’e baskı yapmalı” ifadelerini kullandı.

# abd # rusya # Ukrayna # operasyon # son dakika # nato # asker # Devlet # batı # kremlin # savunma # rus # bakan # harekat # kışkırtma # müzakere # Donbass # Sergey Ryabkov # Donetsk # Lugansk