TGB Pakistan'da Türkiye'yi temsil edecek

Türkiye Gençlik Birliği, ilk kez düzenlenecek İslami Gençlik Kurultayı’nda Türkiye’yi temsil etmek üzere Pakistan’a gidiyor. Asya ve Afrika ülkelerinin bir araya geleceği kurultayda 21 İslam ülkesinin gençleri, emperyalist saldırganlığa karşı bir strateji ilan edecek.

İslam ülkelerinin gençleri emperyalizme karşı bir araya gelecek. Türkiye’yi Türkiye Gençlik Birliği temsil edecek.

İslami Gençlik Birliği, 28-29 Mart tarihleri arasında Pakistan’ın Ketta kentinde İslami Gençlik Kurultayı düzenleyecek. Dünyanın dört bir yanından 21 gençlik teşkilatının katılımıyla ilk defa yapılacak kurultaya Türkiye’den tek davetli Türkiye Gençlik Birliği oldu. Kurultaya TGB Genel Başkanı Dilek Çınar ve TGB Genel Başkan Yardımcısı Uluslararası İlişkiler Bürosu Başkanı Işıkgün Akfırat katılacak.

Pakistan devlet yetkilileri, çeşitli ülkelerin milletvekilleri de kurultayda yer alacak. Kurultaya katılacak Asya ve Afrika ülkeleri arasında Afganistan, Filistin, Yemen, Lübnan, Mısır, Katar, Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri bulunuyor. Azerbaycan, İran, Irak, Türkmenistan, Bangladeş, Endonezya, Tunus, Fas, Nijerya ve Gambiya da katılım sağlayacak.

Etkinlikte farklı coğrafyalardan ve milletlerden genç temsilciler, dünyanın ve gençliğin güncel sorunlarını konuşacak. Emperyalist saldırganlık nedeniyle dünyada artan terörizme ve İslamofobiye karşı gençler, bir strateji oluşturacak.

Kurultayda İsrail'in Filistin'i işgaline karşı ortak duruş sergilenecek. Afganistan'daki son durum da ele alınacak.

# türkiye # iran # endonezya # Azerbaycan # Afganistan # pakistan # tgb # nijerya # Devlet # gençlik # türkiye gençlik birliği # Tunus # son # İslam # mart # türkmenistan # bangladeş # Fas # dilek çınar # Ketta # İslami Gençlik Kurultayı