Almanya'dan Rus petrolü itirafı

Batı ülkeleri Rus petrolüne alternatif bulamıyor. Almanya Başbakanı Olaf Scholz Rusya'ya enerji ambargosunun ekonomik krize yol açacağını söyledi. Birleşik Arap Emirlikleri Enerji Bakanlığı da dünyanın rus petrolüne ihtiyacı olduğunu vurguladı.

Batı ülkelerinin Rus petrolüne karşı alternatif arayışı sonuçsuz kaldı.

Almanya Başbakanı Olaf Scholz ARD kanalında katıldığı bir programda Rusya'ya yönelik ekonomik yaptırımlara ilişkin açıklamalarda bulundu. Scholz ,Rusya'ya enerji sektörünü kapsayacak ivedi bir ambargo uygulanmasının ağır ekonomik sonuçlar doğuracağına dikkat çekti.

Rusya'ya enerji sektöründe uygulanacak ambargonun ekonomik krize ve büyük çaplı istihdam kayıplarına neden olacağını belirten Almanya Başbakanı, bu nedenle ilk aşamada Rusya'dan enerji ithalatını tamamen kesmeyeceklerini itiraf etti.

BAE'DEN RUS PETROLÜ ÇIKIŞI

Konuyla ilgili bir açıklama da Birleşik Arap Emirlikleri Enerji Bakanlığı'ndan geldi. Enerji Bakanı Suhail al-Mazrouei enerji piyasalarının Rus petrolüne ihtiyacı olduğunu ve başka hiçbir ülkenin Rus üretimini telafi edemeyeceğini söyledi.

Alternatif olarak görülen İran petrolü için nükleer anlaşmanın görüşmelerinden gelen sinyallerin olumsuz olduğu belirtildi.

RUSYA İLE TİCARETTE TAKAS ÖNERİSİ

Eski Dış Ticaretten Sorumlu Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen ise Rusya- Türkiye arasındaki ticarete yönelik takas önerisinde bulundu.

Sputnik'e konuşan Tüzmen, “Rusya’nın petrolü ve doğal gazına Türkiye’nin ihtiyacı var, bunların karşılığında da kendi ihraç ürünlerimizi verebiliriz” ifadelerini kullandı.

# türkiye # rusya # açıklama # almanya # Birleşik Arap Emirlikleri # Devlet # petrol # rus # enerji # doğal gaz # Kürşad Tüzmen # Olaf Scholz # ard