Adnan Oktar davasında yeni karar

Adnan Oktar suç örgütü davasında daha önce tahliye edilen 61 sanık için yakalama kararı çıkarıldı. Sanıklar hakkında, “cinsel saldırı” suçundan tutuklama talep ediliyor.

Adnan Oktar suç örgütü davasında tahliye edilen 68 sanıktan 61 hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

İstinaf 1. Ceza Dairesi'nin Adnan Oktar davasında tutuklu bulunan 68 sanığın tahliye edilmesi kararına, başsavcılık ikinci kez itiraz etti. Dosya bir üst daire olan İstinaf 2. Ceza Dairesi'ne gönderildi.

Başvuruyu inceleyen daire, sanıkların evlilik vaadi ve başka yöntemlerle ' Turnike sistemi' diye tabir edilen bir çark içine sokulan zengin ve yakışıklı görünüm çizen erkek örgüt mensupları tarafından kandırıldığını belirtti.

Örgüt mensuplarınca dini telkin, psikolojik baskı ve hilelerle kandırılıp iğfal edilen mağdurların cinsel birlikteliği ikna edildiği ve onlarca örgüt mensubuyla bu şekillerde birlikte olması sağladıktan sonra örgüt lideri Adnan Oktar'ın taciz ve aşağılanmalarına maruz kaldığı vurgulandı.

7 sanığın tahliyesine yönelik itirazı reddeden 2. Ceza dairesi 61 sanık hakkında, " cinsel saldırı" suçundan tutuklamaya yönelik yakalama emri çıkarılmasına hükmetti.

# örgüt # ceza # tahliye # mahkeme # dava # adnan oktar # cinsel saldırı # istinaf