İzmir'de deniz suyu çekildi

İzmir kıyılarındaki su çekilmesi deniz ulaşımını olumsuz etkiledi. Çekilme nedeniyle Tarihi Pasaport İskelesi’ne şehir hatları vapurları yanaşamadı. İskele geçici süreliğine kapatıldı.

İzmir’de deniz suyu yaklaşık 80 santimetre çekildi. Tarihi Pasaport İskelesi'ne vapurlar yanaşamadı. Deniz ulaşımı aksadı. İskele çevresindeki kayalar deniz yüzeyine çıktı.

SUYUN 80 SANTİM ÇEKİLMESİ NEDENİYLE İSKELE KAPATILDI

İzmir Deniz İşletmeciliği Nakliye ve Turizm Ticaret A.Ş’. İzmir Körfezi’ndeki su seviyesinin aşırı düşüşü nedeniyle Pasaport İskelesi'nin geçici olarak kullanıma kapatıldığı açıkladı. Bu hattaki seferlerin Alsancak İskelesi’nden yapılmaya devam edeceği ifade edildi.

''SERT POYRAZ NEDENİYLE DENİZ SUYU ÇEKİLDİ''

Deniz suyunun çekilme nedeninin sert poyrazdan kaynaklandığını belirten Dokuz Eylül Üniversitesi Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Enstitüsü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Doğan Yaşar, yakında seviyenin toparlanacağını söyledi. Yaşar konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

- 15-20 gündür sürekli kuzeyli rüzgarlar esti ve bu nedenle de mart ayı da çok soğuk geçti. Poyraz, suları güneye ittiriyor, sadece burada değil Marmara'dan Marmaris'e kadar tüm bölgelerde çekilme var. Kuzeyli rüzgarlar suyu uzun süre itti ve bu nedenle Afrika kıyıları şişti bizde ise düştü. Bu tamamen meteorolojik bir olay, yavaş yavaş hava lodosa dönmeye başladı ve yakında toparlayacaktır.

''KORKULACAK BİR DURUM YOK''

Deniz suyundaki normalin üstünde çekilmesi kentte, “deprem mi olacak?” söylentilerine neden oldu. Jeoloji Mühendisi Prof. Dr. Hasan Sözbilir, çekilmenin ay hareketleri ve meteorolojik olaylarla ilişkili olduğunu ifade etti. Sözbilir sözlerine şu şekilde devam etti:

- Ege kıyılarında meydana gelen deniz çekilmesi olayında korkulacak bir durum söz konusu değil

Öte yandan Ege kıyılarındaki deniz çekilmesi Çeşme, Seferihisar ve Urla gibi kıyı ilçelerinde de görüldü.

# İzmir # izmir # ticaret # Deniz # oldu # turizm # iskele # Hava # mart