CKD uyuşturucuyla mücadele konferansı düzenledi

Cumhuriyet Kadınları Derneği, “Uyuşturucuya Karşı Anneler Hareketi” projesi kapsamında Ankara Etimesgut'ta bir eğitim konferansı düzenledi. Konferansta konuşan CKD Genel Başkanı Prof. Dr. Tülin Oygür, tam bağımsızlığın anne ve kadın için önemine dikkat çekti. Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel ise batı emperyalizmine karşı mücadele vurgusu yaptı.

Haber: Buse Gençtürk - Kamera: Tansev Kara/Uğur Pideci

Uyuşturucuya karşı harekete geçtiler.

Cumhuriyet Kadınları Derneği, “Uyuşturucuya Karşı Anneler Hareketi” projesi kapsamında bir eğitim konferansı düzenledi. Ankara Etimesgut'ta “Çocuklarımızı Uyuşturucuya Karşı Nasıl Koruruz?” başlıklı konferansa Vatan Partisi Öncü Kadın Genel Başkanı Meltem Ayvalı, Vatan Partisi Ankara İl Başkanı Deniz Tokgöz ve beraberindeki heyet katıldı. Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel’in katıldığı konferansta MHP Kadın Kolları Etimesgut İlçe Teşkilatı, Ak Parti İlçe Başkanvekili Necmi Bulut ve İyi Parti Grup Başkanvekili İsmail Kalaycı da yer aldı.

Uyuşturucuya karşı birlikte hareket etmenin vurgulandığı konferansın açılış konuşmasını CKD Genel Başkanı Prof. Dr. Oygür yaptı. Oygür, konuşmasında tam bağımsızlığın kadın ve aile için önemine dikkat çekti:

- Dijital bağımlılık ve uyuşturucu bağımlılığı bu bağımlılıklar insanı yalnızlaştırıyor ve kimliklerinden koparıyor. Batı emperyalizminin tahakkümü altında gelişim tamamlayacak hiç bir toplum yoktur.
- Batı ülkesinde acaba bu ülkelerden hangisinde anne ve babalar çocukları İçin ayağa kalktılar hiç öyle bir hareket olmadı bizde ayaktalar bakın çıktılar meydana her yerde örgütleniyorlar.
- Akdeniz’deki menfaatlerimizle kadını birleştiriyoruz. Çünkü kadın ancak bu anlayıştaki devlet yönetimiyle iyi olacaktır.

- Konferansa katılan Etimesgut Belediye Başkanı Demirel ise konuşmasında uyuşturucuyla mücadelenin anlatılmasının önemli olduğunu dikkat çekti. CKD’ye konferans ve projeleri için teşekkür etti:

- Uyuşturucu benim gencimi, istiklalimi hedef alıyor. Bu senin aile yapını bozuyor, devletinin bekasına zarar veriyor. Satanı çok ağır cezalandırmak lazım.
- Batı emperyalizminin hedefi belli. Yıllardır mücadele ediyoruz. Türk aile yapısını bozmaya yönelik çalışmaların önünde durmalıyız. Atatürk’ün nasıl hedefler koyduğunun farkındayız. Çocuklarımızı bu illetten kurtarmamız lazım.

Madde bağımlılığı ve tedavisi uzmanı Proje Bilim Danışmanı Prof. Dr. Defne Tamar Gürol da eğitimde bir sunum yaptı. Gürol, çocukların uyuşturucudan uzak durmasında anne ve ailelerin rolünü ve önemini anlattı:

- Uyuşturucuya karşı duruş siyasi ve ideolojik bir duruştur. bir yaşam tarzı biz yozlaşmış bu kültüre karşı çıkıyoruz. Uyuşturucu maddelerin en olumsuz en zararlı etkileri 14-24 yaş arasındaki gençlerde çıkar çok daha bağımlılık gelişir.

Konferansta uyuşturucuya karşı hazırlanan eğitici videolar izletildi. Eğitime katılan öğrencilere de sorular soruldu.

# ankara # mhp # ak parti # uyuşturucu # vatan partisi # türk # haber # eğitim # Devlet # CKD # Partisi # uyuşturucuyla mücadele