Çin'de Okuyan Öğrenciler Derneği kuruldu

Çin'de Okuyan Öğrenciler Derneği kuruldu. Çin'de Okuyan Öğrenciler Derneği, Türkiye ve Çin arasındaki kültürel, ekonomik, sosyal işbirliğini arttırmayı amaçlıyor. Dernek Başkanı Arda Tunçel açılış konuşmasında Türkiye ve Çin dostluğunun önemine vurgu yaptı.

Haber: Ülkühan Sercan Doğanbey - Kamera: Melik Nacar

Çin'de eğitim gören Türk öğrenciler, iki ülke arasındaki dayanışmayı ve bağları kuvvetlendirmek adına Çin’de Okuyan Öğrenciler Derneği’ni kurdu.

Derneğin açılış konuşmasını yapan Çin’de Okuyan Öğrenciler Derneği Başkanı Arda Tunçel, dernek faaliyetlerinin Çin ve Türkiye arasında bir köprü görevi göreceğini ve iki ülke dostluğunu pekiştireceğini söyledi.

Tunçel konuşmasını Mustafa Kemal Atatürk’ün sözleriyle tamamlayarak, Asya ülkelerinin birlik ve beraberliğine işaret etti:

- Doğudan şimdi doğacak olan güneşe bakınız! Şu anda günün ağardığını nasıl görüyorsam, uzaktan bütün doğu milletlerinin de uyanışını öyle görüyorum. Bağımsızlık ve hürriyetine kavuşacak daha çok kardeş millet vardır.

Açılışa katılan Vatan Partisi Genel Başkanlık Özel Kalem Müdürü Furkan Kaplan, Vatan Partisi Genel Başkanı Dr. Doğu Perinçek’in kutlama mesajını okudu:

- Yeni bir dünya kuruluyor. İnsanlık, Asya Uygarlığı Çağına giriyor. Paylaşımcı, dayanışmacı, halkçı, kamucu ve insancıl milli devletler çağı yükseliyor. Türkiye’nin şerefli yeri ve kaçınılmaz yönü Avrasya’dır. Bu süreçte, Çin'de okuyan Türk öğrencilere büyük sorumluluklar düşüyor. Çin’deki birikimi ve tecrübeyi ülkemize taşırken Türkiye’nin birikimini, tecrübelerini ve potansiyelini de Çin’le ve Asya’yla buluşturacaksınız.

İstanbul Kent Üniversitesi Konferans Salonunda gerçekleşen açılış töreni, yüz yüze ve video konferans yöntemi ile yapıldı. Açılışta yurt içinden ve yurt dışından pek çok katılımcı yer aldı.

Türk-Çin İş Geliştirme ve Dostluk Derneği Başkanı Adnan Akfırat, Çin Türk Araştırma Merkezi Kurucu Başkanı Rıza Kadılar, Türkiye-Çin Halk Cumhuriyeti Dostluk ve Dayanışma Derneği Genel Başkanı Kemal Koçak, Çin Halk Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği Kültür Müsteşarı Shi Ruilin, Aydınlık Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İlker Yücel, Türkiye Gençlik Birliği Başkanı Dilek Çınar da katılımcılar arasında yer aldı.

Derneğin kurulmasıyla Türk öğrenciler, bilimin öncülüğünde Türkiye’yi Asya Çağının yıldızı yapmak için göreve atılılar.

İki ülke arasındaki akademik, siyasi, kültürel ilişkilere katkı sağlayacak olan Çin'de Okuyan Öğrenciler Derneği’nin açılışı, üyelerin ve katılımcıların kurdele kesimiyle son buldu.

# istanbul # türkiye # Akademi # çin # vatan partisi # türk # öğrenci # Doğu Perinçek # aydınlık gazetesi # dünya # doğu # Vatan # gençlik # Kültür # son # Partisi # siyaset # Adnan Akfırat