İçişleri'nden Semra Güzel açıklaması

İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı, hakkında yakalama kararı olan HDP'li Milletvekili Semra Güzel hakkında konuştu. Firari konumda olan Güzel'in arandığını belirten Çataklı, "Bildiğimiz adreslerde bulunamadı ama kolluk birimlerimiz yoğun bir şekilde aramaya devam ediyorlar" dedi. Çataklı, Mart ayı terörle mücadele bilançosunu da açıkladı.

İçişleri Bakan Yardımcısı ve Sözcüsü İsmail Çataklı, aylık basın bilgilendirme toplantısında konuştu. Çataklı, PKK'lı teröristlerle kamplarda fotoğrafları ortaya çıkan ve yasama dokunulmazlığı kaldırılan HDP'li Semra Güzel hakkında konuştu.

- Arıyoruz, şu ana kadar bildiğimiz adreslerde bulunamadı ama kolluk birimlerimiz yoğun bir şekilde aramaya devam ediyorlar. Farklı değerlendirmeler var ancak kesinleştiğinde bunu paylaşmış olacağız.

Terörle mücadelenin kesintisiz devam ettiğini belirten Çataklı, Mart ayı bilançosunu açıkladı:

- Operasyonlarda toplam 80 terörist, 76’sı sağ, 4’ü teslim olmak üzere etkisiz hale getirilmiştir. Etkisiz hale getirilen teröristlerden 53’ü PKK/KCK, 27’si DEAŞ terör örgütü mensubudur.

Uyuşturucu ile mücadelenin de sürdüğünü ifade etti Çataklı:

- Mart ayında gerçekleştirilen 20 bin 585 operasyonda 26 bin 806 kişi gözaltına alındı, bin 933 kişi adli makamlar tarafından tutukladı. Çabalarımız sayesinde 2017 yılında doğrudan uyuşturucu maddeye bağlı ölüm sayısı 941 iken 2020’de bu sayı yüzde 66 azalışla 314’e düşmüştür.

İsmail Çataklı, kadına yönelik şiddetle mücadeleye ilişkin de mesajlar verdi:

- 24 kadın mart ayında yaşamını yitirdi. Geçen yıl bu rakam 30’du yüzde 20’lik bir azalış olduğunu görüyoruz.
# pkk # terörist # hdp # terör # ismail çataklı # kadın # mart # içişleri # Kadına Yönelik Şiddet # rakam # Semra Güzel