Pakistan Yüksek Mahkemesi'nden Amerikancı karar

Pakistan'da Meclis üzerinden yapılan Amerikancı darbe girişimine karşı atılan adımlar Anayasa Mahkemesi tarafından yok sayıldı. Anayasa Mahkemesi güven oylamasının iptal edilmesinin anayasaya ve yasalara aykırı olduğunu öne sürdü. Meclisin yeniden toplanmasına karar verdi. Başbakan İmran Han alınan kararla ilgili "Ulusal bir lideri ve silahlı kuvvetlerimizi zayıflatmak istiyorlar, buna hiçbir şekilde izin veremeyiz" açıklaması yaptı.

ABD tarafından hedef alınan Pakistan Başbakanı İmran Han'a karşı güven oylaması yapılacak.

Meclis üzerinden yapılan Amerikancı darbe girişimine karşı atılan adımlar Pakistan Anayasa Mahkemesi tarafından yok sayıldı.

Pakistan Yüksek Mahkemesi, Meclis Başkan Yardımcısının, Başbakan İmran Han hakkında güven oylamasının iptalini ve ardından Pakistan Meclisi'nin, Başbakan'ın tavsiyesi üzerine Cumhurbaşkanı tarafından feshedilmesine yönelik kararı, iptal etti.

Yüksek Mahkeme, Başbakan İmran Han hakkında güvensizlik oylamasının yapılacağı meclis oturumunun Cumartesi günü yerel saatle 10.30'da yeniden toplanacağını duyurdu.

ABD karşıtı adımları nedeniyle hedef alınan Pakistan Başbakanı İmran Han, Anayasa Mahkemesi'nin verdiği kararla ilgili açıklama yaptı.

İslamabad'daki Parlamento Parti Toplantısına başkanlık ettikten sonra basın açıklaması yapan Han, kurulan komploya dikkat çekti:

- Başbakanı dinleyin. Başbakanın ve silahlı kuvvetlerin savunucusu olarak hareket etmemiz gerekiyor. Bu yabancı komplonun nihai hedefinin ne olduğunu anlamak önemlidir? Ulusal bir lideri ve silahlı kuvvetlerimizi zayıflatmak istiyorlar, buna hiçbir şekilde izin veremeyiz.
# abd # açıklama # anayasa # pakistan # mahkeme # Ulusal # parlamento # basın # islamabad # İmran Han