Ukrayna yeni provokasyon peşinde

Sivilleri canlı kalkan olarak kullanan Ukrayna bu kez Donetsk'teki yerleşim yerine füzeyle saldırdı. 52 kişinin hayatını kaybettiği saldırıyla ilgili Rusya Savunma Bakanlığı yeni bir açıklama yaptı. Kramatorsk'ta bulunan tren garına saldırının kentin 45 kilometre güneybatısındaki kasabadan Ukraynalı roket birliği tarafından yapıldığı tespit edildi. Ayrıca Ukrayna ordusunun mizansen için İrpin'de bir yeni bir provokasyon hazırlığı yaptığı belirlendi.

Ukrayna Toçka-U füzesiyle Donetsk'teki Kramatorsk yerleşim yerine saldırdı.

52 kişinim hayatını kaybettiği saldırıyla ilgili Rusya Savunma Bakanlığı yeni bir açıklama yaptı. Kramatorsk'ta bulunan tren garına saldırının kentin 45 kilometre güneybatısındaki kasabadan Ukraynalı roket birliği tarafından yapıldığı tespit edildi.

Rus silahlı kuvvetlerinin Kramatorsk şehrinde herhangi bir operasyon düzenlemediği belirtildi. Açıklama "Toçka-U taktik füzelerinin yalnızca Ukrayna silahlı kuvvetleri tarafından kullanıldığını özellikle vurguluyoruz." ifadeleri kullanıldı.

Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov Ukrayna’daki hedeflere yönelik havadan yüksek hassasiyetli roketler kullandıklarını söyledi.

Donetsk Halk Cumhuriyeti lideri Denis Puşilin, saldırıya ilgili konuştu. Puşilin, Kramatorsk tren garına yönelik füze saldırısını Kiev rejimi tarafından işlenen savaş suçu olarak niteledi.

Donetsk Halk Milisi Sözcüsü Eduard Basurin, Zelenskiy yönetiminin bölgede tahliye yapılacağını duyurduğunu, daha sonra ise Toçka-U füzesiyle provokasyon yaptığını vurguladı.

Öte yandan Rusya Savunma Bakanlığı, Ukrayna tarafınızın Kiev Bölgesi'nin İrpin kentinde Rus güçlerini suçlamak için yeni bir provokasyon hazırlığı yaptığını açıkladı. Bakanlık, Rus güçlerin kentten bir haftadan daha uzun bir süre önce ayrıldığını vurguladı.

Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, Ukrayna ordusunun mizansen için İrpin'deki bir hastanenin morgunda bulunan, Ukrayna topçu ateşi sonucu hayatını kaybeden kişilerin cenazelerini kentin doğusundaki bir binanın bodrumuna taşımayı, bir saldırı sahnesi düzenlemeyi ve cenazelerin Rus güçleri tarafından öldürüldüğünü iddia etmeyi planladığını belirtti.

Konaşenkov, "Bununla birlikte daha önce Neo-Nazilerin işkencesi sonucu hayatını kaybeden Rus askerlerin naaşları ormanlık bir alanda 'çürütülemez kanıtlar' olarak sunulacak" ifadelerini kullandı.

Rusya ordusunun İrpin'de herhangi bir askeri faaliyet planı bulunmadığını kaydeden Konaşenkov, Rus birliklerinin kentten bir haftadan daha uzun süre önce ayrıldığına dikkat çekti.

# rusya # Ukrayna # açıklama # operasyon # füze # rus # savaş # rusya savunma bakanlığı # uzun # silahlı kuvvetleri # İgor Konaşenkov # Kramatorsk # toçka-u