Demirtaş'tan İmamoğlu'na adaylık desteği

HDP Eski eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Millet İttifakı'nın aday tartışması ilgili açıklama yaptı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu takip ettiğini söyleyen Demirtaş, "Anadolu’da toplumsal karşılığı da olduğunu görebiliyorum" dedi.

Adayını henüz belirleyemeyen ittifak 6’lı masa kursa da adaylık kavgasını bitiremedi. Ekrem İmamoğlu ile Kemal Kılıçdaroğlu arasında yaşanan adaylık kavgasına son olarak Mansur Yavaş dahil oldu.

PKK'nın siyasi uzantısı HDP’nin cezaevindeki eski Eş Başkanı Selahattin Demirtaş ise ittifakı karıştıracak bir açıklama yaptı.

Gazeteci Candaş Tolga Işık'ın sorularını yanıtlayan Demirtaş, Cumhurbaşkanı adaylığında isimden çok ilkelere bağlı olduklarını söyledi. Ekrem İmamoğlu’nu işaret etti:

- HDP'nin Eylül 2021’de açıkladığı tutum belgesini kabul eden o ilkeleri uygulama kapasitesi, niyeti, samimiyeti olan ve kazanabilecek bir adayı destekleyebiliriz Fikir beyan etmem doğru olmaz ancak ben şahsen Ekrem Bey'i de takip etmeye çalışıyorum.

İmamoğlu'nun tüm baskılara rağmen elinden geldiğince hizmet etmeye, başarılı olmaya gayret ettiğini söyleyen Demirtaş, "Olabildiğince kucaklayıcı olmaya gayret ediyor, Anadolu’da toplumsal karşılığı da olduğunu görebiliyorum" ifadelerini kullandı.

Demirtaş’ın HDP’nin desteğini alabilmek için her fırsatta ‘Demirtaş ve Kavala’yı serbest bırakacağız" diyen Kemal Kılıçdaroğlu’nun yerine Ekrem İmamoğlu’nu işaret etmesi "adaylık krizini derinleştirebilir" yorumlarına neden oldu.

# ekrem imamoğlu # pkk # açıklama # hdp # kemal kılıçdaroğlu # cumhurbaşkanı # cumhurbaşkanlığı # aday # oldu # imamoğlu # son # selahattin demirtaş # osman kavala # demirtaş