Bakanlar Kurulu toplanıyor

Bakanlar Kurulu 12 Nisan'da toplanıyor. Toplantının öncelikli gündem maddelerinden biri Rusya'nın Ukrayna'daki askeri operasyonu olacak. Ekonomi, terörle mücadele de önemli gündem başlıkları olarak toplantıda ele alınacak.

Rusya ve Ukrayna sahasında yaşanan gelişmeler, ekonomi ve terörle mücadele değerlendirilecek.

Bakanlar Kurulu 12 Nisan'da yoğun bir gündemle Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanacak. Rusya'nın NATO kuşatmasına karşı Ukrayna'da başlattığı askeri operasyon son toplantılarda olduğu gibi yine toplantının öncelikli başlıklarından biri olacak.

Türkiye'nin iki ülke liderini bir araya getirmek ve kalıcı ateşkesi sağlamak için yürüttüğü diplomatik çabalar toplantıda değerlendirilecek.

Dış politika başlığında diğer bölgesel gelişmeler de Bakanlar Kurulu'nun gündeminde yer alacak.Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki barış süreci, Suriye ve Doğu Akdeniz'deki gelişmeler de ele alınacak.

Toplantıda iç gündemde öne çıkacak başlıklardan biri ekonomideki gelişmeler olacak. Fahiş fiyat artışlarına karşı alınacak tedbirler de yine istişare edilecek.

Terörle mücadeledeki son durum ve yaz döneminde yürütülecek operasyonlar da toplantının gündemindeki bir diğer önemli başlık olacak.

Toplantının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, kameralar karşısına geçerek ulusal sesleniş konuşması yapacak.

# türkiye # rusya # Ukrayna # erdoğan # operasyon # ekonomi # cumhurbaşkanı # terörle mücadele # nato # son # Fahiş fiyat # politika