İzmir Büyükşehir Belediyesi kriz içinde

İzmir Büyükşehir Belediyesi, çalışanların ücretlerini ödeyemiyor. CHP’li belediye memurların toplu sözleşmeden doğan ikramiyelerini tam yatırmadı. Belediye 15 Nisan’da ödenmesi gereken 1 Mayıs ve Ramazan Bayramı ikramiyelerinin sadece birini verebildi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi kasasını dolu teslim alan Tunç Soyer, 3 yılda belediyeyi ekonomik krizin eşiğine getirdi. Yeni yıl ile birlikte belediye tarihinde bir ilk yaşanmaya başlandı. CHP’li büyükşehir belediyesi çalışanların toplu sözleşmeden elde etiği ücretleri ödemekte güçlük çekiyor.

Belediye tarafından memurların ikramiyesi eksik yatırıldı. Tüm Bel Sen ile belediye arasında imzalanan toplu sözleşmeye göre 15 Nisan 2022’de memurlara 1 Mayıs ve Ramazan Bayramı ikramiyesi vermesi gerekiyordu. Bugün hesaplarına bakan memurlar ikramiyelerin eksik yatırıldığını gördü.

Memurların ocak ayında yüzde 2,5 olan maaş farkı da eksik ve geç yatırılmıştı. Şimdi de ikramiyelerin eksik verilmesi kamu çalışanlarında huzursuzluğa neden oldu. Memurlar, belediye başkanı Tunç Soyer’in ekonomik krizi çalışanların üzerine yıktığını düşünüyor.

Belediyede çalışan işçiler de ücretlerini gecikmeli alıyor. Belediye 627 Metro işçisine geçen yıldan kalan alacaklarını 2022 Mart ayında verebildi. Metro çalışanlarının Mart ayındaki 185 bin lira olan gıda yardımı da ödenmedi.

# izmir # chp # İzmir Büyükşehir Belediyesi # ekonomi # oldu # Kamu # Tunç Soyer # maaş # ramazan # Gıda # ekonomik kriz