Çiftçiler tarım desteği istiyor

Erzurum'da üretim sıkıntısı yaşayan çiftçiler ulusal kanala konuştu. Devlet desteği bekleyen üreticiler köylerdeki göçün önlenmesini istedi.

Ulusal Kanal muhabiri İlyas Gümrükçü'ye konuşan Erzurumlu çitçiler sorunlarını dile getirdi. 15 yıldır küçükbaş hayvancılığı yapan Fatih Ekinci hayvan fiyatlarının artmasıyla yem fiyatlarının da arttığını söyledi. Ekinci devamında şunları söyledi: 

"Devletimiz tarım konusunda biraz daha yardımcı olması lazım. Geçen seneki hayvan fiyatı 5 ise şimdi 10 oldu. Biz üretiyoruz tamam da, alan nasıl satın alsın. Üretimde sıkıntı yok, alıcı ve aracıda sıkıntı var. Gübre fiyatları yüzde 100 arttı. Mecburiyetten bu işi yapıyoruz."

Tarım ve hayvancılıkla uğraşan Mutlu Tüysüz, buğday fiyatlarının geçen seneye göre iyileştirildiğini vurgularken devlet desteğiyle buğdayda yüzlerinin güldüğünü söyledi ve devam etti:

Gübre fiyatlarının artması bizi çok etkiliyor. Sayın Tarım bakanımız üreticiyi biraz daha desteklerse köyde hayat devam eder. Şuan gençler köyleri terk ediyor. Gençleri köylerde tutmak için onları desteklemek lazım. Üreten kazanır, üretirsek paramız dışarıya gitmez.

 Yıllardır Çiftçilikle uğraşan 56 yaşındaki Feytullah Küçük, "İnsanlar toprakları ekemez hale geldi. Toprak sahipleri kazanç olmadığı için topraklarını kiralamamaya başladı. Buda ekenleri şehre göçe zorladı. Maliyetleri düşürülmesi lazım. Devletin göçü önlemesi lazım." diye konuştu.

# Erzurum # çiftçi # erzurum # üretici zor durum # üretici