İzmir'de deprem: Vatandaşlar geceyi sokakta geçirdi

İzmir'in Buca ilçesinde 4,9 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Depremde bir caminin minaresi yıkıldı. Vatandaşların korku dolu anları kameralara yansıdı. İzmirliler geceyi sokaklarda geçirdi.

İzmir'de deprem nedeniyle Konak ilçesine bağlı Kubilay Mahallesi'ndeki Selahattin Oğlu Camisi'nin minaresi yıkıldı. Kentteki bazı noktalarda depremin ardından kısa süreli elektrik kesintisi yaşandı. Ayrıca bazı binaların bacalarının yıkıldığı yönünde 112 Acil Çağrı Merkezi'ne ihbarlar ulaştı. Deprem çevre illerde de hissedildi.

YAPILAN AÇIKLAMALARI

İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: 

- Öncelikle geçmiş olsun. 4,9 büyüklüğünde olduğu ifade edilen Buca merkezli depremde ilimizde Konak’ta bir cami minaresi dışında hasar ve yüksekten atlama şeklinde yaralanmalar dışında herhangi bir sıkıntı olmamıştır.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, tüm itfaiye ekiplerinin devriyede olduğunu kaydederek, "Konak'ta bir camimizin minaresi yıkıldı. İlk tespitlerimize göre çok büyük bir hasar yok." ifadelerini kullandı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "İzmir Buca'da, saat 3.29'da gerçekleşen 4.9 büyüklüğünde depremde şu ana kadar herhangi bir can kaybı bilgisi ulaşmamıştır. 2 vatandaşımız panikle atlama sonucu yaralanmış, bir camii minaresinde de hasar meydana gelmiştir. Gelişmeler oldukça kamuoyuna bilgi verilecektir. Hemşehrilerimize geçmiş olsun" ifadelerini kullandı.

Vatandaşların korku dolu anları kameralara yansıdı. Muhabirlere açıklama yapan bir İzmirli vatandaş, "Çok sesli ve çok şiddetli bir şekilde geldi. Kendimizi, çoluk çocuğumuzu dışarı attık." diyerek yaşadıkları paniği aktardı. 

İzmirliler geceyi sokakta geçirdi. 

Kaynak: Anadolu Ajansı

# İzmir # izmir # deprem # kandilli rasathanesi # süleyman soylu # Tunç Soyer # izmir valiliği