Kadıköy'deki patlamada yeni gelişme: Failin terör bağı tespit edildi

İstanbul Kadıköy'deki patlamanın failinin, 24 yıl önce İsviçre'de 4 kişiyi katleden Mustafa Karahan olduğu ortaya çıktı. Patlamada ölen 3 kişiden biri olan Karahan’ın, yıllar önce TİKKO terör örgütüyle bağlantısı olduğu tespit edildi.

İstanbul Kadıköy'deki patlamayla ilgili yeni ayrıntılar ortaya çıktı. Patlamanın failinin, 1998 yılında İsviçre'de 4 kişiyi katleden Mustafa Karahan olduğu belirlendi.

Saldırının ardından Türkiye'ye kaçan Karahan'ın, ailesinin ihbarıyla yakalanarak cezaevine gönderildiği, şüphelinin yıllar sonra tahliye olduğu ve ailesine karşı intikam beslediği öğrenildi.

Patlamada ölen 3 kişiden biri olan Karahan’ın, şu anda bir terör bağlantısının olmadığı ancak yıllar önce TİKKO terör örgütüyle iltisaklı olduğu tespit edildi.

Soruşturma dosyasına giren ayrıntılara göre, Mustafa Karahan eve getirdiği havai fişeklerin içini boşaltıyor, bunları bir yerde biriktiriyordu. Patlamadan önce de bir havai fişeğin içindeki barutları boşaltmış, fitilini çıkartmaya çalışıyordu. Ancak her yer barut olmuşken, fitil bir anda alev aldı. Söndüremeyeceğini anlayan Mustafa Karahan, barutları biriktirdiği boruları uzaklaştırmaya çalışırken büyük bir patlama oldu, alevler her yeri sardı.

9 Ekim akşamı yaşanan patlamada, Mustafa Karahan ile birlikte 1’i çocuk 2 kişi yaşamını yitirmişti.

# kadıköy # tikko # patlama