Kar yağışı için geri sayım: İstanbul dahil çok sayıda il için uyarı

Yeni bir soğuk hava dalgasının etkisi altına giren Türkiye, önümüzdeki günlerde kar yağışlarının etkisi altına girecek. Uzmanlar İstanbul da dahil olmak üzere çok sayıda il için kar yağışı alarmını çaldı.

Uzmanlar uyarıyor; kar kapıda…

Meteroloji uzmanlarına göre, 18 Aralık'tan sonra Türkiye, kuzey kesimlerden gelen yeni bir soğuk hava dalgasının etkisi altına girecek. İstanbul dahil pek çok ilde, kar yağışı görülebilir.

Afyon Kocatepe Üniversitesi'nden İklim Bilimci Dr. Okan Bozyurt, 18-19 Aralık tarihlerinde hava sıcaklıklarında 10 ila 12 derece düşüş beklendiğini söyledi. Yurdun iç, doğu ve kuzey kesimlerinde yağmur ve yer yer kar yağışları beklendiğini bildirdi.

Kar yağışı, İstanbul’da daha çok yüksek kesimlerde etkili olacak. Soğuk hava ve yer yer kar yağışı, yaklaşık 5 gün sürecek.

Dr. Okan Bozyurt, “Daha sonra bu yağışlar yurdu terk edecek ama yılbaşından sonra ciddi anlamda bir soğuk sistem bekliyoruz. Özellikle 20 Ocak ile 10 Şubat arasındaki dönemde soğuma ve kar yağışı göreceğiz. İstanbul ve çevresinde ciddi kar yağışları olabilir. Tabi bunlar birer tahmin, değişimler yaşanabilir." dedi.

# kar yağışı # kar # uyarı # alarm # soğuk hava