Yurdun birçok noktası beyaza büründü

Kar yağışı yurdun birçok noktasında etkili oldu. Hava sıcaklığı Sivas'ta sıfırın altında 2, Yozgat ise sıfırın altında 4 dereceye kadar düştü.

İstanbul başta olmak üzere birçok kent beyaza büründü. İstanbul’da mevsimin ilk karı Silivri’ye yağdı.

Düzce`de akşam saatlerinde hava sıcaklıklarının düşmesinin ardından yüksek kesimlerde kar yağışı etkili oldu. Şehre 33 kilometre uzaklıkta, bin 450 metre rakımda bulunan Sinekli Yaylası beyaz gelinliğini giydi.

Sivas'ta bir süredir mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklığı, yerini soğuk hava ve kar yağışına bıraktı. Hava sıcaklığının hissedilir derecede düştüğü kentte sıcaklık sıfırın altında 2 derece ölçüldü.

Yozgat'ta gece başlayan sağanak, yüksek kesimlerde yerini kara bıraktı. Çatılar ve araçların üzeri karla kaplanırken, hava sıcaklığı sıfırın altında 4 dereceye kadar düştü.

Kırklareli ve Tekirdağ'ın yüksek kesimlerinde kardan nasibini aldı. Araçların üzeri karla kaplanırken, ulaşımda aksama yaşanmaması için ekipler çalışma yürüttü.

Erzincan'ın yüksek rakımlı geçit noktalarında kar ve tipi etkili oldu.

Bayburt'ta kent merkezi de beyaza bürünen kentler arasında. Gece yarısı aralıklı devam eden kar yağışı sabah saatlerinde etkisini gösterdi.

# kar yağışı # Sivas # Yozgat # Erzincan # Bayburt # kırklareli # Tekirdağ