Kiracısını çıkarmak için tavanı deldi

İstanbul Laleli'de dükkan sahibi, 5 bin lira olan kirayı 112 bin liraya yükseltmek istedi. Talebi kabul edilmeyen dükkan sahibi kiracıyı çıkarabilmek için mağazanın delikler açtığı tavanından içeriye sarımsaklı su, yağ ve çamaşır suyu döktü.

Ev ve iş yeri kiralarındaki kontrolsüz artışlar karşısında, kiracılar gün geçtikçe daha büyük zorluklarla karşı karşıya kalıyor. Kimi ev ve işyeri sahipleri, mevcut kiracılarını çıkartıp yüksek fiyatla yeni kiracı bulma derdinde… Birçok ilde kiracısını akıl almaz yöntemlerle çıkartmaya çalışan ev sahibi haberleri gündeme yansıyor.

Bunlardan biri de İstanbul Lale’de yaşandı. Kiracısını çıkartmak isteyen dükkan sahibinin yaptıkları, pes dedirtti.

Laleli'de tekstil mağazası işleten Guiaunai Rustamova mülk sahibiyle kiraya zam talebi nedeniyle yaklaşık 1 buçuk senedir sorun yaşıyor.

Dükkan sahibi istediği kirayı alamayınca, çıkması için kiracısını yıldırmaya çalıştı.

Roustamova, yaşadıkları sonucunda büyük zarara uğradığını belirtti.

Dükkan sahibi ve kiracı arasında yaşanan tartışmanın güvenlik kamerası görüntüsü de ortaya çıktı. Görüntülerde dükkan sahibi M.Ş.'nin, Guiaunai Roustamova'ya kiranı öde diyerek hakaret ettiği anlar yer alırken, farklı tarihteki bir görüntüde ise yanındaki kişiye 'Bunun evini bul bana' dediği duyuldu.

Kiracı Guiaunai Rustamova, mülk sahibinden şikayetçi oldu. Konu, yargıya taşındı.

# laleli # Kiracı