Özel hastanede felçli hastaya işkence

Tokat’ta bir özel hastanede yaşlı hastaya işkence görüntüleri, kamuoyunda büyük tepki çekti. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı. Hastanenin faaliyetleri durduruldu. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “gerekenin yapılacağından kimsenin şüphesi olmasın.” Dedi.

Skandalın adresi bu kez Tokat oldu… Tokat Medical Park Hastanesi’nde iki yoğun bakım çalışanının bilinci yerinde olmayan felçli bir hastaya işkence ettiği görüntüler, kamuoyunda büyük tepki çekti.

Edinilen bilgiye göre, olay 9 Temmuz’da yaşandı. Tokat'ta rahatsızlanan ve beyin kanaması geçirdiği belirlenen Metin Akça, yakınları tarafından Medical Park Hastanesi'ne nakledildi.

Yakınları, Akça'nın durumunu dışarıda bulunan servis kamerasından takip etti. Bu sırada Akça'ya yoğun bakım hemşireleri M.A. ile H.K.'nin kötü muamelede bulunduğunu gören yakınları, cep telefonu ile bu anları kaydetti

Görüntülerin sosyal medyada paylaşılması üzerine, olayla ilgili soruşturma başlatıldı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Tokat Medical Park Hastanesi’nin faaliyetlerinin geçici olarak durdurulduğunu açıkladı.

Olayın tekipçisi olduklarını söyleyen Koca, "Sağlıkta hiç kimsenin güven sarsıcı fiiline toleransımız yoktur. Gerekenin yapılacağından kimsenin şüphesi olmasın” ifadelerini kullandı.

# tokat # özel hastane