PKK/YPG Karkamış'ta sivilleri hedef aldı: Karkamış'ta okullar tatil

Terör örgütü PKK/YPG Gaziantep'in Karkamış ilçesini roketlerle hedef aldı. Yerleşim merkezine 5 roket isabet etti. 3 okul 2 ev hasar gördü. Biri öğretmen biri çocuk 2 kişi hayatını kaybetti. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer bu hafta Karkamış'taki okulların tatil edildiğini duyurdu.

Köşeye sıkışan terör örgütü PKK/YPG sivilleri hedef almaya başladı.

Gaziantep'in Karkamış ilçesine Suriye'nin kuzeyinden roketli saldırı düzenlendi. Roketler İlçe merkezinde aralarında bir okulunda bulunduğu yerleşim merkezine düştü.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, roketli saldırıda 2 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

Soylu, Pençe Kılıç Hava Harekatı sonrası yapılan saldırılara da yanıtın en güçlü şekilde verileceğini vurguladı.

Yerleşim merkezine isabet eden roketler nedeniyle 3 okul 2 ev hasar gördü. Bir tanker alev aldı. Ayrıca top atışlarının yarattığı basınç nedeniyle bazı okulların camları da kırıldı. Özer bu hafta Karkamış'taki okulların tatil edildiğini duyurdu.

Terör örgütü Karkamış'tan sonra Kilis'te Öncüpınar Sınır Kapısı'na da roketlerle saldırdı. Saldırıda, herhangi bir can kaybı ya da yaralanma yaşanmadı.

# 21 Kasım Karkamış PKK/YPG saldırısı # Pençe Kılıç Hava Harekâtı # pkk # YPG # ​Gaziantep # karkamış # suriye # roketli saldırı # İçişleri Bakanı # süleyman soylu # Öncüpınar Sınır Kapısı