Saldırıda yaşamını yitirenler törenlerle defnedildi

İstanbul İstiklal Caddesi’ndeki terör saldırısında hayatını kaybedenler, törenlerle defnedildi.

İstanbul’da, Beyoğlu-İstiklal Caddesi’ndeki bombalı saldırıda hayatını kaybeden vatandaşlar, son yolculuklarına uğurlandı.

Kardeşinin nişanı için bulunduğu İstanbul’da terör saldırısının hedefi olan Yusuf Meydan ile 9 yaşındaki kızı Ecrin'in cenazeleri, Adana'da defnedildi.

Baba-kızın Türk bayrağına sarılı naaşları, Seyhan’daki evlerinin önünden helallik alınmasının ardından Kabasakal Mezarlığı'na götürüldü.

Cenaze törenine Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Vali Süleyman Elban ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Jülide Sarıeroğlu da katıldı.

Adana İl Müftüsü Mehmet Taşcı'nın kıldırdığı cenaze namazının ardından baba kızın cenazeleri, Kabasakal Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Saldırıda hayatını kaybeten Topkara çifti de İstanbul’da son yolculuğuna uğurlandı.

Adem Topkara ve eşi Mukaddes Elif Topkara için Ayazağa Merkez Camii'nde tören yapıldı. Törene, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ve İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Şaban Yılmaz da katıldı.

Adem Topkara'nın babası Mustafa Topkara ve Elif Topkara'nın babası Abdi Köseoğlu törende taziyeleri kabul etti.

Kılınan cenaze namazının ardından bakanlar Soylu ve Bozdağ, tabutları omuzladı. Çiftin cenazeleri, Yeni Ayazağa Mezarlığı'na defnedildi.

Saldırıda hayatını kaybeden Arzu Özsoy ve kızı Yağmur Uçar için de Bahçelievler Şirinevler Ulu Camii'nde cenaze töreni yapıldı. Buradaki törene Meclis Başkanı Mustafa Şentop, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ve İstanbul Valisi Ali Yerlikaya da katıldı. Kılınan cenaze namazının ardından anne kızın cenazeleri Kozlu Mezarlığında toprağa verildi.

İstiklal Caddesi'ndeki terör saldırısında hayatını kaybedenler, olayın yaşandığı alanda anılıyor. Vatandaşlar ile yerli ve yabancı turistler, Türk bayraklarıyla donatılan caddeye gelerek, saldırının yapıldığı alana kurulan platforma karanfiller bırakıyor.

İstiklal Caddesi’ne giriş çıkışlar da kontrollü sağlanıyor. Kurulan polis noktalarında büyük çantalar ile valizler aranıyor.

Öte yandan saldırıda yaralanan vatandaşların tedavileri devam ediyor. İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, hastanede tedavi altına alınan 81 yaralıdan 57’sinin taburcu edildiğini açıkladı. 6’sı ağır 24 yaralının tedavileri ise sürüyor.

# İstiklal Caddesi # bombalı saldırı # cenaze # tören