Vatan Partisi'nden fırıncılara destek: "Ekmek üreten evine ekmek götüremiyor"

Diyarbakır’da fırıncılar ekmek kavgasında. Zor şartlarda ve düşük ücrete çalıştırılan ekmek ustaları Dağkapı meydanında toplandı ve yetkililere “Biz emekçiyiz emeğimizin karşılığını istiyoruz.” diyerek seslendi. Vatan Partisi İl Başkanı Ferdi Tanhan da fırıncılara destek için alandaydı.

Diyarbakır’da fırınlarda çalışan ekmek ustaları kendi ekmekleri için mücadele ediyor.

Sigorta, geçinilebilir ücret, mesai saatlerinde düzenleme, sendika, gibi temel haklarını isteyen fırıncılar Sur ilçesinde Dağkapı meydanında “Ustayız, haklıyız hakkımızı isteriz” sloganıyla bir araya geldiler.


Fırıncı ekmek ustaları adına basın açıklamasını Nihat Güneş okudu. Güneş, sigortasız çalıştıklarını, ücretlerinin çok düşük olduğunu, mesai saatlerinin, izinlerinin olmadığını belirtti ve “Halkın yapı taşı olan fakat emeği ayaklar altına alınan fırın çalışanlarının sessiz çığlıklarına kulak verin!” dedi.

Fırıncıların yanında duran Vatan Partisi Diyarbakır İl Başkanı Ferdi Tanhan “Ekmek üreten evine ekmek götüremiyorsa yediğimiz ekmek haramdır” dedi ve yetkililere seslendi.

Tanhan haksız ve fazla kazanç elde eden yöneticileri hedef aldı ve “Ekmek ustası pazarda ekmek alamazken siyasi partiler pazarlık masasında, oy avcılığındaysa o masa onların oturduğu son yer olsun.” dedi.

Kaynak: Ulusal Kanal Haber Merkezi

# diyarbakır # vatan partisi # ferdi tanhan