Erdoğan Sisi tokalaşması Atina'da panik yarattı: Mısır'a heyet gönderiyor

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Katar’da Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah el-Sisi ile biraraya gelmişti. İki liderin el sıkışarak verdiği fotoğraf, Yunanistan’da gündem oldu. Türkiye-Mısır yakınlaşmasından rahatsız olan Atina, Kahire'ye heyet gönderiyor.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın, Katar'da Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah es-Sisi ile tokalaşması Yunanistan'da paniğe neden oldu.

3 bakanını Kahire'ye gönderen Yunanistan, Mısır ile bir dizi anlaşma imzalamaya hazırlanıyor.

Heyette, Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, Savunma Bakanı Nikolaos Panagiotopoulos ve Dış İlişkiler Bakanı Miltiadis Varvitsiotis yer alıyor.

Yunan Ta Nea gazetesi, Yunanistan Savunma bakanının Mısırlı mevkidaşı Muhammed Ahmed Zeki ile imzalayacağı anlaşmanın, Türkiye’nin Mavi Vatan doktrinini hedef aldığını yazdı.

Katar’daki Erdoğan – Sisi buluşması, 9 yıl aradan sonra Türkiye ile Mısır arasındaki en üst düzey temas oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mısır ile ilişkileri iyi bir noktaya taşınmak istediklerini vurguladı. Mısır Cumhurbaşkanlığı da görüşmeyi, "İkili ilişkilerde yeni başlangıç" olarak değerlendirdi.

Siyasi ve askeri uzmanlar, Türkiye’nin Doğu Akdeniz’den ABD-İsrail eksenli tehditlerle karşı karşıya olduğu bir dönemde Mısır ile ilişkilerin önemine vurgu yapıyor. Erdoğan’ın Sisi ile temasının, Türkiye-Mısır normalleşmesine de ivme kazandıracağı değerlendiriliyor.

# katar # Sisi # mısır # tayyip erdoğan # yunanistan