Bakan Akar açıkladı: Yunanistan'ın terör örgütleriyle iş birliği

Milli Savunma Bakanı Akar, Bakanlığının 2023 yılı bütçesi üzerinde konuştu.

Yunanistan ile son dönemde yaşananlara ilişkin değerlendirmelerde bulunan Akar, Türkiye'nin tüm komşularının sınırlarına, hakkına hukukuna saygılı olduğunu tüm ilişkilerinde barış, dostluk, diyalog, iyi komşuluk ve iş birliği beklediğini ifade etti.

"Ancak Yunanistan akıl, mantık ve hukuk dışı talep ve iddialarla sürekli provokatif eylem ve saldırgan söylemlerle gerginliği artırmak için her türlü girişimde bulunmaktadır." diyen Akar, Yunanistan'ın Megali İdea peşinde 7 aşamada 3 kat genişlemesine rağmen "Yeni Osmanlıcılık" diye bir kavram uydurarak Türkiye’yi yayılmacılıkla suçladığına dikkati çekti.

Türk varlığını yok sayarak asimilasyon politikalarıyla, baskıyla Yunanistan’da yaşayan Türkleri sindirmeye çalışıldığına dikkati çeken Akar, şunları söyledi:

- Yunanistan, terör örgütleriyle iş birliği yaparak teröristlere özellikle Lavrion kampında her türlü yardım ve yataklığı yapmakta, tüm dünyaca bilinen bu gerçekleri de utanmadan inkar etmekte, göçmenlere karşı son derece acımasız, insanlık dışı uygulamalarla onları Türkiye sınırlarına doğru itmektedir. Yunanistan’ın yaptığı her türlü haksız, hukuksuz eyleme, mütekabiliyet kapsamında diplomatik alanda ve sahada gerekli karşılık verilmektedir. Beklentimiz, bazı Yunan siyasilerin ve askeri şahısların iç politik amaçlarla uzlaşmaz ve kışkırtıcı tavırlarından derhal vazgeçmeleri, problemlerin diyalog yoluyla çözümüne odaklanmaları ve tarihten ders almalarıdır. Güvendikleri dağlara kar yağmadan. Yarınlarının iyi olmasını isteyenler, dünün ve bugünün yanlışlarından dönmelidirler. Samimi temennimiz Ege ve Akdeniz’in dostluk denizi olması, tüm zenginliklerin adil bir şekilde paylaşılmasıdır.

Kıbrıs'ta tek çözümün egemen ve eşit bağımsız iki devletin varlığının kabul edilmesi olduğunu belirten Akar, "Geçmişte olduğu gibi bugün de Kıbrıslı kardeşlerimizin yanındayız. Kıbrıs, Ege ve Doğu Akdeniz’de diyaloğa açık olmakla beraber, hiçbir oldubittiye müsaade etmedik, etmeyeceğiz. Kendimizin ve Kıbrıslı kardeşlerimizin hak ve menfaatlerini korumakta azimliyiz, kararlıyız ve buna da muktediriz." dedi.

Kaynak: Anadolu Ajansı

# hulusi akar # yunanistan # bakan akar