Kirişci tahıl koridorundaki son durumu paylaştı

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci tahıl koridorunda son durumu değerlendirdi. Bakan, Odessa Limanı'nda yaşanan gerilimin bu süreci etkilemesinden endişe ettiklerini söyledi. Kirişci, dünyanın enerji krizi dışında doğal gaza bağlı olarak gübre temininde de sorun yaşacağını söyledi.

TAHIL KORİDORUNDA SON DURUM

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci Bakanlar Kurulu'nun ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bakan tahıl koridorundaki son duruma ilişkin konuştu:

- Tahıl ile ilgili gemi sayısı 302'ye çıktı. Ama gübreyle ilgili şu anda daha hala bir aksiyon alınmadı. Şimdi Odessa Limanı'na da saldırı var, o bizim için tabii ki büyük bir tehlike. Bu Tahıl Koridoru'nu etkilerse kötü olur. Endişemiz o.

''AVRUPA'NIN TELAŞI VAR"

Bakan, Avrupa'nın enerji krizi dışında gübre temini konusunda da kriz yaşayabileceğine işaret etti:

- Bizim Rusya'dan deniz yoluyla ya da karayoluyla tedarik etme ya da bu açığı kapatma gibi bir şansımız var mı? diye soruluyor. Şöyle zaten gübre ile ilgili, daha önce de konuştum doğal gaza bağlı. Önemli olan doğal gazın gidiyor olması. Bizim zaten şu an doğal gazla ilgili herhangi bir kesintimiz yok. Avrupa ülkelerinin büyük bir telaşı var, onlar doğal gazı elde edemedikleri için doğal olarak gübre sektörü konusunda da problemleri var.
# Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci # tahıl koridoru