Suriye ile normalleşmeye Yeni Şafak'tan baltalama hamlesi

Yeni Şafak Gazetesi Suriyeli sığınmacıların geri dönüşünü hızlandırmak ve Suriye'de iç barışı sağlamak için Şam yönetiminden peş peş gelen af ilanlarını baltalayacak bir habere imza attı. Suriye Tutuklular Konseyi Sözcüsünü konuşturan gazete affın kimsenin yararına olmayacağı fikrini işledi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın siyasette küslük olmaz çıkışı sonrası Türkiye-Suriye arasındaki normalleşme adımları hareketlenirken Şam yönetiminden de peşe peşe af açıklamaları geliyor.

Süreç olumlu yönde ilerlerken Yeni Şafak Gazetesi, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ın imzasını taşıyan af ilanlarını baltalayacak bir habere imza attı.

Suriye Tutuklular Konseyi Sözcüsü Marwan El Esh ile röportaj yapıldı. Affın kimsenin işine yaramadığını öne süren Sözcü, asker kaçaklarının çağrıldığını, af kararının formaliteden ibaret olduğunu savundu. Esad'ın kamuoyuna gösteriş yaptığını iddia etti.

Suriye ordusuna asker bulunmadığı için af kararının çıkartıldığını da ileri sürdü Suriye Tutuklular Konseyi Sözcüsü. Ayrıca Suriye hükümetine karşı suç işleyen hükümlüleri de savunarak hala tutuklu olduklarını ifade etti.

Öte yandan Eski Suriye Adalet Bakanı Prof. Dr. Najm Al Ahmad, son af kararının ulusal uzlaşmanın sağlamlaştırılması için bir şans olduğunu ifade etti.

Ahmad ayrıca, ABD'nin Suriye topraklarının bir kısmını işgal ettiğine ve teröristleri desteklediğine dikkat çekti.

# suriye # af kararı # beşar esad # Suriye Arap Cumhuriyeti # Yeni Şafak Gazetesi # suriyeli sığınmacılar