TGB İranlı kadınlarla bir araya geldi

Öncü Gençlik ve Türkiye Gençlik Birliği heyeti temaslarını tamamladı. TGB, ziyaretin son günü Şehit Beheşti Yönetişim Okulu’nda kadınlar hakkında araştırmalar yapan akademisyenlerle bir araya geldi. Görüşmede Batı’nın kadınlar üzerinden yaptığı kültürel çürüme dayatmaları ele alındı.

Türk gençliği İranlı kadınlarla bir araya geldi. Kadınlar hakkında yapılan çalışmalar hakkında bilgiler aldı.

Vatan Partisi Öncü Gençlik ve Türkiye Gençlik Birliği heyeti, İran’da yaptığı üst düzey temaslarını tamamladı. TGB, ziyaretin son günü Şehit Beheşti Yönetişim Okulu’nda kadınlar hakkında araştırmalar yapan akademisyenlerle bir araya geldi.  

Genel Başkan Kayahan Çetin başkanlığındaki TGB heyeti, Şehit Beheşti Yönetişim Okulu Kadın ve Aile Çalışma Grubu Başkanı Mino Aslani ve beraberindeki heyetle görüştü. 

TGB Genel Başkanı Kayahan Çetin, İran temasları sırasında yaptığı gözlemleri paylaştı. Çetin, İranlı kadınların iktisadi, ilmi, sosyal ve medya olmak üzere her alanda çalışmalar yaptığını gördüklerini belirtti. Emperyalizmin aile kurumunu parçalamak ve yok etmek amacı taşıdığını ifade eden Çetin, “LGBT, bugün aile ve kadına yapılan en büyük saldırıdır” ifadelerini kullandı.

Görüşmede Çetin’in yanı sıra Eski Besic Kadınlardan Sorumlu Başkanı ve Şehit Beheşti Yönetişim Okulu Kadın ve Aile Çalışma Grubu Başkanı Mino Aslani de bir konuşma yaptı. 1979’daki İran İslam Devrimi öncesiyle kıyaslandığında gelinen noktada devasa farklılıklar bulunduğunu belirten Aslani, üniversitelerdeki kadın sayısının yüzde 60 olduğunu belirtti.

Spor, kültür, sanat ve diğer alanlarda kadınların aktif faaliyetler yürüttüğünü belirten Aslani, hastanelerdeki hemşire ve doktorların yüzde 50’sini kadınların oluşturduğunu söyledi. Kadın haklarını daha geliştirmek için çalışmaların kesintisiz sürdürüldüğünü vurguladı.

Karşılıklı hediye takdimlerinin ardından tamamlanan görüşmede, Batı’nın kadınlara yönelik saldırılarına karşı iş birliği yapması konusunda mutabık kalındı.

Öncü Gençlik ve TGB’nin İran’daki bir diğer ziyaret adresi de 17. Uluslararası Direniş Film Festivali’nin hazırlıklarının yapıldığı merkez oldu. Festival yetkilileriyle yapılan görüşmede, 2 Mart 2023’te başlayacak festivalin önemi üzerinde duruldu. Benzer bir etkinliğin Türkiye’deki üniversitelerde de yapılması konusunda karar alındı. Görüşmede ayrıca Türkiye ve İran’a yönelik Amerikancı saldırılar da ele alındı.

# türkiye gençlik birliği # öncü gençlik