CNN: "Putin Batı'yı Ukrayna'da dizginledi"

CNN International’da yer alan bir analize göre Rusya’nın Belarus’a nükleer silah yerleştirme kararı Batı’yı Ukrayna’da dizginledi. Nükleer silah kararı özellikle Avrupa ülkeleri Ukrayna’ya kapsamlı askeri destek vermesinin önüne geçti.

Rusya’nın Ukrayna’ya askeri müdahalesi ve Batı saldırganlığına karşı atılan adımlar ABD’nin arkasında hizalanan Avrupa’daki çelişmeleri derinleştirdi.

Batı başkentlerinde Ukrayna’ya verilen askeri desteğe karşı direnç parlamentolarda ve meydanlarda yükseldi. Enerji fiyatlarının artmasının önlenemeyen enflasyon Avrupa’da halkın savaş politikalarını sorgulamasına neden oldu.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in stratejik hamleleri de bu sorgulamayı güçlendirdi.

CNN’in köşe yazarı Keir Giles, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Belarus’a taktik nükleer silah yerleştirme kararının, Batı’nın Ukrayna’ya tam kapsamlı destek sağlamasına engel olduğunu belirtti.

Giles, “Rusya artık nükleer silahı kullandı ve bunu, kelimenin tam anlamıyla fırlatmadan çok başarılı biçimde yaptı” diye kaydetti. ABD’li gazeteciye göre, Putin bu ağır argüman sayesinde ABD ve Avrupa Birliği’ne, Ukrayna’ya askeri teçhizat sağlama konusunda “sonuna gitmelerine” engel oldu.

# cnn # Putin # Ukrayna