İngiltere'den kritik karar: Asya-Pasifik ısınıyor

Asya-Pasifik ısınıyor. ABD'nin kuşatma planları gerilimi arttırırken İngiltere, Avustralya ve Japonya’nın da dahil olduğu 11 ülkeden oluşan Trans-Pasifik ticaret anlaşmasına katılacağını duyurdu.

ABD'nin Rusya yaptırımları ile ekonomisi sallanan İngiltere'den çıkış arayışında.

Brexit” süreciyle Avrupa Birliği’nden ayrıldıktan sonra küresel ticaret bağlantılarını derinleştirmek istediğini söyleyenBirleşik Krallık Başbakanı Rishi Sunak, Trans-Pasifik Ortaklığı için Kapsamlı ve İlerici Anlaşma CPTPP'ye katılmayı kabul ettiklerini açıkladı.

Sunak, “CPTPP ticaret bloğuna katılmak Birleşik Krallık’ı dinamik ve büyüyen bir grup Pasifik ekonomisinin merkezine yerleştiriyor.” dedi. Anlaşmanın “Brexit sonrası özgürlüklerimizin gerçek ekonomik faydalarını” dedi.

Üyelik, İngiltere’nin üye ülkelerin çoğuyla sahip olduğu mevcut ikili Serbest Ticaret Anlaşmalarını (STA) tamamlayacak ve işletmelere ticaret yapabilecekleri koşullar konusunda ekstra seçenekler sunacak.

CPTPP’nin diğer üyeleri Japonya, Avustralya, Brunei, Kanada, Şili, Malezya, Meksika, Yeni Zelanda, Peru, Singapur ve Vietnam bulunuyor.

# abd # rusya # ingiltere # brexit # rishi sunak