İran'dan Batı'ya renkli darbe tepkisi

İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, Avrupa Birliği Dışişleri ve Güvenlik Politikaları Yüksek Temsilcisi Josep Borrell ile telefon görüşmesi yaptı. Abdullahiyan görüşmede "Burası renkli darbelerin yapılacağı bir ülke değil" dedi.

BATI LİDERLERİ MAHSA EYLEMİNİ BAHANE EDİYOR

İran Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Abdullahiyan ve Borrell, İran'daki protestolar ve nükleer görüşmelerin ele alındığı bir telefon görüşmesi yaptı. Abdullahiyan, Avrupalı yetkililerin ülkedeki protestolarla ilgili tutumuna tepki göstererek, "İran, renkli darbelerin yapılacağı bir ülke değil" dedi:

- Bazı Batılı liderler Mahsa Amini olayını bahane olarak kullanıyor. Batılı ülkeler ABD ve Kanada’da özellikle polis şiddetiyle ölen kadın ve çocuklar için ne yaptı? Batı'da her türlü ayaklanma ile mücadele olumlu karşılanırken, aynı durumun İran’da 'sert bastırma' olarak adlandırılması kabul edilemez.

'BARIŞÇIL GÖSTERİLERİ DESTEKLİYORUZ' 

İran Dışişleri Bakanı, Avrupa Birliği Dışişleri ve Güvenlik Politikaları Yüksek Temsilcisi Josep Borrell' barışçıl taleplerle, kaos ve terör eylemlerinin birbirinden ayrılmasını gerektiğini vurguladı:

- Barışçıl gösteriler ile ayaklanma ve kamu mallarına zarar vermek birbirinden tamamen farklı ve barışçıl gösterilere biz izin veriyor, destekliyoruz. Mahsa Amini'nin ölümü hepimiz için üzüntü vericidir. Bu kapsamda Adli Tıp Kurumu tarafından dikkate değer sayıda tıp uzmanının himayesinde doğru ve bilimsel bir rapor sunulmuştur.
# iran dışişleri bakanlığı # Josep Borrell # Mahsa Amini