Macron'dan Yeni Düzen itirafı

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, yeni bir dünya düzeni kurulduğunu kabul etti. Dönüşümün Avrupa'daki enerji ve gıda krizini tetiklediğini söyledi. Fransa sömürgelerindeki ayaklanmaların da bu dönüşümün parçası olduğunu kaydetti.

ABD'nin Avrupa'ya dayattığı Rusya yaptırımlarından en çok etkilenen Avrupa ülkelerinden biri Fransa. Yüksek enflasyon, enerji fiyatlarındaki artış sürerken Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'dan dikkat çeken bir açıklama geldi.

Macron, Elysee Sarayı'nda Fransa ve Ukrayna'dan belediye başkanları ile bir araya geldi. Rusya'nın NATO'nun genişleme planına karşı yürüttüğü Ukrayna harekatının Fransa'ya ekonomik yük olarak döndüğünü belirtti.

Macron, tek kutuplu dünyadan çok kutuplu dünyaya geçildiğine işaret etti. "Eski bir düzenden yeni bir düzene topluca geçiş yapıyoruz. Bunca gerilimi yaratan bu" ifadesini kullandı.

Toplumsal hareketlerin arttığını ifade etti. Kendi ülkesinden örnek verdi, Sarı Yelekliler, Kovid-19 salgını, Rusya'nın Ukrayna harekatı ile Avrupa'daki enerji krizinin başlangıç olduğunu ifade etti. Macron, başka krizlerin kapıda olduğunu söyledi..

Macron, bu değişimin Fransa'nın işgal ettiği sömürgelerdeki ayaklanmaları tetiklediğini kabul etti. Fransa Cumhurbaşkanı, son zamanlarda sıklıkla Avrasya güçlerini hedef alıyor. Özellikle Afrika'daki Fransa karşıtı direnişin arkasında Avrasya güçlerinin olduğunu söylüyor.

# fransa # Macron