29 Ekim Ankara’da coşkuyla kutlandı

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, Ankara’da coşkuyla kutlandı. Yurttaşlar Anıtkabir’e akın etti, devlet erkânı Anıtkabir’de mozoleye çelenk bıraktı. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde tebrikleri kabul etti. Resmi geçit töreni yapıldı.

Bir asra bir yıl kala 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, başkentte coşkuyla kutlandı.

Ankara’da törenlerin ilk adresi Anıtkabir oldu. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve devlet erkanı, Aslanlı Yol’dan yürüyerek mozoleye çelenk bıraktı. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Meclis Başkanı Mustafa Şentop, kuvvet komutanları ve siyasi parti liderleri de Anıtkabir’deki törene katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Erdoğan, Misak-ı Milli kulesinde Anıtkabir özel defterini imzaladı. Cumhurbaşkanı’nın TOGG vurgusu yapması dikkat çekti:

Bu tarihi günü TOGG’un üretim tesisini açarak taçlandırmanın bahtiyarlığını yaşıyoruz. Mücadelemizi kararlılıkla sürdürüyoruz. Ruhun şad olsun. Cumhuriyetimiz kutlu olsun.

 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, Ankara’da coşkuyla kutlandı. Yurttaşlar, Anıtkabir’e akın etti. Gençlerin ilgisi ise yoğun oldu.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde ise Cumhurbaşkanı Erdoğan, 29 Ekim tebriklerini kabul etti.

Türkiye Büyük Millet Meclisi önünde de tören düzenlendi. Mehteran Birliği ve Karma Bando, TBMM önünde konser verdi. İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından resmi geçit töreni düzenlendi.

# 29 ekim cumhuriyet bayramı # ankara