Bahçeli'den Kılıçdaroğlu'nun ABD ziyaretine icazet tepkisi: ''Tek kelimeyle acizliktir”

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ABD’ye gitmesine tepki gösterdi. Kılıçdaroğlu’nun adaylık için icazet almaya gittiğini işaret eden Bahçeli, “ABD’ye yüz sürmesi, el açması, aman dilenmesi tek kelimeyle acizliktir” dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında konuştu:

- Gerekçeyi de hazırlamışlar, neymiş, ziyaretin amacı teknolojik ve bilimsel gelişmelere yönelik görüş alışverişinde bulunmakmış.

 Bahçeli, ABD’ye giden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na tepki gösterdi. Kılıçdaroğlu’nun ABD’ye adaylık için icazet almaya gittiğini söyledi:

- Sayın Kılıçdaroğlu, bırak bu işleri, geç bu masalları, ağzında bal olan arının kuyruğunda iğnesi olur. Buna da çok dikkat et. Herkes biliyor ki, ABD’ye Cumhurbaşkanı adaylığı için icazet almaya ya da işaret edilecek müstakbel zillet adayının ismini öğrenmeye gittin. CHP Genel Başkanı’nın ABD’ye yüz sürmesi, el açması, aman dilenmesi tek kelimeyle acizliktir, yetersizliktir, milletine sırt dönmektir.


Bahçeli, CHP’li İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin cenaze aracında uyuşturucu bulunmasına da tepkisini dile getirdi:

-  Meğer İstanbul Belediyesi gerçekten de çok çalışıyormuş! Bunlara kalsa, kaçakçılık meşru, hırsızlık olağan, yağma sıradan, ihanet de demokratik bir haktır. Zillet ittifakı işte budur. CHP’nin gerçek yüzü suçtur, kirdir, çamurdur, kokuşmuştur.

 MHP liderinin gündeminde başörtüsü konusu da vardı. Başörtüsü sorununun çözüldüğünü söyleyen Bahçeli, konuyu ısıtıp tekrar gündeme getirmenin faydası olmayacağını kaydetti:

- Ancak Kılıçdaroğlu’nun derdi başkadır, hesabı başkadır, hedefi başkadır, hevesi başkadır. Kaldı ki yeni bir kanuni düzenlemeye ihtiyaç da yoktur. Kılıçdaroğlu ve CHP yönetimi şayet samimiyse, şayet mazilerindeki ayıplı sayfalardan nedamet duyuyorlarsa, buyursunlar, gündemdeki anayasa değişiklik teklifine destek versinler.

 Devlet Bahçeli, Alevi-Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanlığı kurulacak olmasına da değindi:

- Bu reform mahiyetli demokratik, kültürel ve inanç bazlı adımların Alevi kardeşlerimize bir lütuf değil, gecikmiş haklarının önemli bir kısmının verilmesiyle ilgili karar olduğunu ifade etmek de boynumuzun borcudur.


Enerji güvenliğine de değinen Bahçeli, Libya ile imzalanan anlaşmanın batıyı rahatsız ettiğini söyledi:

- Ülkemizin Libya ile imzaladığı hidrokarbon anlaşması da tarihi nitelikte olup Batılı ülkeleri bir hayli rahatsız etmiştir. Ortadoğu, Doğu Akdeniz ve Kafkasya’daki zengin gaz ve petrol kaynaklarının Avrupa’ya taşınmasında en emin ve güvenli terminal Türkiye’dir.
# istanbul büyükşehir belediyesi # chp # kemal kılıçdaroğlu # Alevilik # libya