Gaziray törenle hizmete açıldı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Gaziray Banliyö Projesi'nin açılışına katıldı. Gaziantep için tarihi bir proje olduğunu söyleyen Karaismailoğlu, Türkiye’nin dört bir yanında da önemli projelerin sürdüğünü duyurdu. Gaziray, yılbaşına kadar Gazianteplilere ücretsiz hizmet verecek.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu Gaziantep İstasyon Meydanı'nda Gaziray Banliyö Projesi, Büyükşehir yatırımları, 70 fabrika ile yapımı tamamlanan diğer projelerin toplu açılış törenine katıldı.

Gaziantep'teki toplu açılış töreninde konuşan Karaismailoğlu, "Hayata geçirdiğimiz projelerimizle Türkiye'nin geleceğini aydınlatmaya devam ediyoruz" dedi.

Türkiye'nin uzun yıllardır süren altyapı problemini büyük ölçüde çözdüklerini dile getiren Karaismailoğlu, yapılan projeleri anlattı.

Gaziantep Valisi Davut Gül de yapımı tamamlanan 30 milyar lira değerindeki 169 eserin açılışını gerçekleştireceklerini söyledi.

Gaziray, Gaziantep’te Başpınar-Oduncular arasında metro konforunda modern banliyö hizmeti verecek. Bu sayede uzak iki 2 bölge arası ulaşım 30 dakikaya düşecek. Öte yandan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı da Gaziray'ın yılbaşına kadar ücretsiz olacağını duyurdu.

# ​Gaziantep # Davut Gül # ulaştırma ve altyapı bakanı # Gaziantep Büyükşehir Belediyesi