Hekimlerden Fincancı'ya istifa çağrısı

26 Tabip odası, Cumhuriyetçi Hekimler ve Tabip-Sen, PKK’nın kimyasal silah yalanı üzerinden Türk Ordusuna saldıran Türk Tabipleri Birliği Başkanı Şebnem Korur Fincancı’yı istifaya davet etti.

PKK’nın kimyasal silah yalanına sahip çıkarak Türkiye'yi suçlayan Türk Tabipleri Birliği Başkanı Şebnem Korur Fincancı’ya hekimlerden tepki geldi.

26 tabip odası, Cumhuriyetçi Hekimler ve Tabip-Sen, Fincancı’yı istifaya davet etti. 26 tabip odasının açıklamasında “Türk Silahlı Kuvvetleri’nin yaptığı meşru müdafayı, iftiralar atarak karalayan zihniyeti şiddetle kınıyoruz” denildi. Açıklamada “Fincancı’yı istifaya davet ediyoruz” ifadeleri de kullanıldı.

 

- Hekimlik mesleğine zarar veren bu açıklamayı kınıyoruz. Bu açıklamalar nedeniyle başta TTB olmak üzere Cumhuriyet başsavcılıkları ve devletimizin ilgili kurumları gereğini yapmalı, hekimlik mesleğine siyasi ve ideolojik söylemlerle zarar verilmesi engellenmelidir.

”BAŞKA MERKEZLERDEN TALİMAT ALIYOR”

Cumhuriyetçi Hekimler Başkanı Doç. Dr. İrfan Gökçay da TTB’nin Fincancı’yı görevden alması gerektiğini söyledi. Gökçay, Fincancı’nın başka merkezlerden talimat aldığını vurguladı, Türk hekimlerini temsil etmediğini söyledi:

- TTB, Türk hekimlerini temsil eden kamu kurum kuruluşu niteliğindeki bir mesleki örgüttür. Burada da başkan olacak kişinin Türkiye Cumhuriyeti’nin birliğine, bütünlüğüne ve kamu politikalarına bağlı hareket etmesi gerekir. Başka merkezlerden talimat alan bir TTB başkanıyla karşı karşıyayız. Derhal istifa etmesi gerekiyor. Fincancı’nın kullandığı ifadeler Merkez Konseyi’nin kararı da değildir. Merkez Konseyine de çağrı yapıyoruz. TTB Merkez Konseyi onu görevden almalı. Fincancı, bu göreve layık değildir. 

 Bir tepki de Hekim Birliği Sendikası’ndan geldi. Sendikadan yapılan yazılı açıklamada Fincancı’nın açıklamalarının TTB’nin kuruluş amacının dışına çıktığı belirtildi.


# kimyasal silah # cumhuriyetçi hekimler # Tabip-Sen # Şebnem Korur Fincancı # Türk Tabipleri Birliği