Hekimlerden Fincancı'ya istifa çağrısı: ''İstifa edene kadar bu çağrıyı yapacağız''

PKK’nın kimyasal silah yalanına sarılan Türk Tabipleri Birliği Başkanı Şebnem Korur Fincancı’ya hekim meslek örgütlerinden tepkiler gelemeye devam ediyor. Hekim-Sen, İzmir Hekim Güç Birliği ve Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu da Fincancı'nın istifa etmesini istedi.

PKK’nın kimyasal silah iftirasını dillendiren Türk Tabipleri Birliği Başkanı Şebnem Korur Fincancı hakkında hekimlerinden art arda açıklamalar geldi.

Hekim-Sen Genel Başkanı Dr. Adil Kurban, Türk Hekimleri olarak Fincancı’nın istifasını istediklerini kaydetti. “Hekimler yakın bir gelecekte oradaki iktidarı ele alacaklardır” dedi.

”DEMOKRATİK BİR SEÇİM TASLAĞI HAZIRLANMALI”

Dr. Kurban, TTB’nin seçim prosedürüne de değindi. “Delege seçimlerine müdahil olunamıyor” ifadelerini kullandı:

- Delegelerin ayrı bir zamanda seçimleri var ve ayrı zamanlarda tekrarlanıyor. Daha demokratik bir seçim taslağının hazırlanması gerekiyor. TTB, meslek örgütü olması hasebiyle çok önemli görevleri var. Ama bu görevler yerine getirilemediği için mesleğimizde yozlaşma da meydan geldi. Maalesef bütün olmamamıza da neden oldu. Bunun zararı tüm sağlık sistemine.

”İSTİFA EDENE KADAR BU ÇAĞRIYI YAPACAĞIZ”

 İzmir Hekim Güç Birliği Başkanı Dr. Suat Kaptaner ise Fincancı’nın açıklamasının Türkiye karşıtı olduğunu vurguladı:

- Emperyalizmin PKK, PYD ve IŞİD gibi terör örgütleriyle mücadele eden Türk Ordusuna karşı PKK iddialarını gündeme getirmek kabul edilemez. Fincancı terör destekçisidir. Hekimlerimizi temsil edemez. Bizler Kuvvayı Milliye ve Tıbbiyeli Hikmetler geleneğinin üyeleriyiz. İstifa edene kadar bu çağrıyı, mücadeleyi yapacağız.

 Dr. Kaptaner, bütün hekimlere meslek örgütüne zorunlu üyelik getirildiği takdirde hekimlerin yüzde 95’inin böyle açıklamaları onaylamayacağını söyledi. Dr. Kaptaner, hekimlerin Tabip Odalarından istifa ederek, üye olmayarak, seçimlere katılmayarak tepki göstermesinin sonucunun bu olduğunu da kaydetti.

”ÖZÜR DİLEMEYE DAVET EDİYORUZ”

Bir açıklama da Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu’ndan yapıldı. Açıklamada “Dünyanın en kadim düzenli ordu geleneğine sahip Türk Ordusuna yönelik iddia ve ithamları üzülerek, öfkeyle takip ediyoruz” denildi:

- Bizleri bu vesile ile meslek örgütümüzün yıpratılmasına da alet olmamakla, milli bir meselede suskun kalmamak arasında tercih yapmak zorunda bırakan, asil ordumuza dil uzatan şahısları bir an evvel temsil ettikleri camiadan ve Türk milletinden özür dileyip bir kenara çekilmeye davet ediyoruz. Tüm kamuoyunun bilmesini isteriz ki AHEF olarak tarafımız Türkiye Cumhuriyeti’nin tarafıdır.
# kimyasal silah # Türk Tabipleri Birliği # Şebnem Korur Fincancı # Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu