İzmir Barosu'nda kirli provokasyon: TSK'ya çamur attılar

İzmir Barosu Genel Kurulu kürsüsünden "Türk Ordusunun kimyasal silah kullandığı yalanı" dillendirildi. Salon karıştı. Kışkırtıcı konuşmanın taraftarları konuşmaya tepki gösteren hukukçuların üzerine yürüdü.

g

Uluslararası sözleşmelerden yasak olmasına rağmen Türkiye devletinin askerleri sınır ötesi operasyonlarda kimyasal silah kullandığına dair bilgiler ulusal ve uluslararası mecralardan dillendirilmektedir. 

PKK’ya müzahir Özgürlükçü Hukukçular Grubundan Aryen Turan adlı avukat kürsüye çıktı ve her satırı Türkiye düşmanı olan bir metni seslendirdi. İzmir Barosu Genel Kurulu’nda, Türkiye’ye ve Türk Ordusuna düşmanlık yapan, PKK ve DHKP-C’li teröristleri savunan konuşmalara hukukçular tepki gösterdi.

Kışkırtıcı konuşmanın taraftarları itiraz eden avukatların üzerine yürüdü. Avukat olmayan kişilerinde genel kurulda olduğu ve PKK propagandası yapanların yanında olduğu tespit edildi. Genel Kurul’daki gerilime ve PKK propagandası yapılmasına Divan da müdahale etmedi.

İki dönem Çağdaş Avukatlar Grubu tarafından yönetilen İzmir Barosu’nda Türkiye ve Cumhuriyet karşıtı eylemler dikkat çekti. Genel Kurul kürsülerinden Mehmetçiğe kurşun sıkan terör örgütünün mensuplarını savunan konuşmalar yapılmasına da ifade özgürlüğü kapsamında izin verildi. Ancak vatanına milletine bağlı avukatlar bu konuşmalara karşı durdu .

Vatan Partisi Konak İlçe Başkanı Avukat Bülent Karagöz, İzmir Barosu’nun karakterinin anlattı:

- Pratikte Türkiye’nin düşmanı olduğunu gösteriyor. PKK ve DHKPC propagandası yapılmasına sessiz kalan Divan’ı görevden alıyorum. Men ediyorum sizi, yetkisizsiniz, etkisizsiniz. (…) Özkan Yücel PKK adına İzmir Barosu önüne özgür kurmuştur. Hangi cumhuriyetçilik, Atatürkçülük Mustafa Kemal’in askerlerine itler diyen HDP’ye sahip çıkmayı deneyebiliri. Yazıklar Olsun

 Çağdaş Avukatları Grubu'nu sert eleştiren Karagöz, sürekli insan hakları ve kadın haklarından baseden baro yönetiminin Diyarbakır Anneleri’nin mücadelesine sessiz kaldığını söyledi. “Türk Ordusuna iftira atanlar ABD piyonudur” dedi.

# izmir baro # pkk # tsk