TTK Amasra'daki patlamada ''metan gazı'' iddialarını yalanladı

Türkiye Taş Kömürü Kurumu, Bartın'da meydana gelen maden faciası ile ilgili ortaya atılan iddiaları yalanladı. TTK, "maden ocağında yüksek metan gazı bulunduğu" ifadelerinin gerçeği yansıtmadığını bildirdi.Açıklamada, kurumun iş sağlığı ve güvenliği kurallarına sıkı riayet ettiği ifade edildi.

Bartın'daki maden faciasının ardından bazı iddialar ortaya atıldı. Sosyal medya ve bazı yayın organlarında Sayıştay'ın maden ocağına ilişkin olduğu iddia edilen 2019'daki raporu yayınlandı.

Raporda, Sayıştay'ın "Çalışılan ortamdaki havada yüksek metan gazı tespit edildi" ifadeleri yer aldı. İddialara ilişkin açıklama Türkiye Taş Kömürü Kurumu'ndan geldi. TTK, ortaya sürülen iddiaların tamamen yanlış olduğu belirtti.

 "SÖZ KONUSU İFADE TAMAMEN YANLIŞTIR"

Açıklamada, "Ocak içerisindeki havalandırma ile kömürün içindeki metan gazının birbirinden tamamen farklı konular" sözleri kullanıldı:

- Söz konusu ifade tamamen yanlıştır. Ocak içerisindeki havalandırma ile kömürün bünyesindeki metan gazı birbirinden farklı konulardır. Dolayısıyla bu durum iş sağlığını ve güvenliğini etkileyen bir durum değildir. Öte yandan Kurumumuzdaki tüm müesseselerimizde maden iş sağlığı ve güvenliği kurallarına sıkı sıkıya riayet edilerek üretim yapılmaktadır.
# Türkiye Taş Kömürü Kurumu # Sayıştay # metan gazı