Türk Hekimleri Birliği’nden TTB yönetimine tepki: ''TTB'nin çağrısı suça ortak olmaktır''

Kimyasal silah yalanıyla Türk Silahlı Kuvvetleri’ni hedef alan Türkiye Tabipleri Birliği Başkanı Şebnem Korur Fincancı, terör örgütü propagandası yapmak suçundan tutuklanmıştı.

Türk Hekimleri Birliği’nden TTB yönetimine tepki: ''TTB'nin çağrısı suça ortak olmaktır'' - Resim : 1Türk Hekimleri Birliği’nden TTB yönetimine tepki: ''TTB'nin çağrısı suça ortak olmaktır'' - Resim : 2

Şebnem Korur Fincancı’nın tutuklanmasının ardından yargı Türk Tabipleri Birliği yönetimi için de harekete geçti.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Türk Tabipler Birliği Başkanı Fincancı ile Merkez Konseyi üyelerinin görevlerine son verilmesi ve yerlerine yeni isimlerin atanması istemiyle davaname hazırladı.

“Davaname”, Cumhuriyet savcısının kamuyu ilgilendiren ancak ceza davası niteliği taşımadığı için “hukuk mahkemelerinde görülecek olan davayı” açtığı belge olarak tanımlanıyor.

TTB hakkındaki davanamede, birlik başkanı Fincancı’nın, Türk Silahlı Kuvvetleri’ni hedef alan "kimyasal silah" iddiaları hatırlatıldı. Fincancı'nın "örgüt yanlısı" söylemde bulunduğu ifade edildi.

Öte yandan Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi’nin, “terör örgütü propagandası” yapmak suçundan tutuklanan Şebnem Korur Fincancı’ya desteğini açıklaması ve tabip odası yöneticilerine Ankara’da buluşma çağrısı yapması, hekimlerin tepkisini çekti.

 “TBB MERKEZ KONSEYİ SUÇA ORTAK OLUYOR”

21 tabip odası ve 10 hekim örgütünün yer aldığı Türk Hekimleri Birliği’nden yapılan açıklamada, Fincancı hakkındaki yargı kararlarının, hukukun gereği olduğu vurgulandı. TTB yönetiminin Fincancı’ya destek açıklamalarıyla suça ortak olduğu belirtildi:

- Bizim tavrımız nettir. Şebnem Korur Fincancı’nın açıklamalarını Türk hekimleri olarak reddediyoruz. Türk Tabipleri Birliği, isminin önündeki ‘Türk’ ifadesinin gereğini yerine getirmelidir. Tabip Odası Başkan ve yöneticilerinin Fincancı’ya destek olmak için Ankara’ya çağrılmasını ‘suça ortaklık çağrısı’ olarak değerlendiriyor ve bütün odalarımızı çağrıya uymamaya, bu suça ortak olmamaya davet ediyoruz.
# Şebnem Korur Fincancı # Türk Tabipleri Birliği # Türk Silahlı Kuvvetleri # Türk Hekimleri Birliği # Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi