"Son İstasyon Eskişehir" oyunu Eskişehirli tiyatroseverlerle buluştu

Eskişehir'de, kentin kurtuluşunun 100’üncü yılında milli mücadele dönemi ile Behiç Erkin önderliğinde Türk demir yolculuğunun kuruluş hikayesinin anlatıldığı tiyatro oyunu sanatseverlerle buluştu. Bir bölümlük tiyatro oyunu, Eskişehir Tren Garı'nda sahnelendi.

Eskişehir'de, "Son İstasyon Eskişehir" oyunu sahnelendi.

Oyunda, kentin kurtuluşunun 100’üncü yılında milli mücadele dönemi ile Behiç Erkin önderliğinde Türk demir yolculuğunun kuruluş hikayesi anlatılıyor. Bir bölümlük tiyatro oyunu Eskişehir Tren Garı’nda sanatseverlerle buluştu.

Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Araştırma Görevlisi Esen Poyraz'ın uyarladığı, yönettiği ve oynadığı oyuna tiyatroseverler ilgi gösterdi.

Eskişehir'in modern kente dönüşümü demiryolunun 19 Haziran 1892 tarihinde kente gitmesiyle başlamış. Şehir 19’uncu yüzyılda İstanbul, Ankara ve İzmir demiryolu hattını birbirine bağlayan önemli bir kavşak noktası olarak ön plana çıkmış.

Bu stratejik öneminden dolayı Eskişehir, 1919-1922 yılları arasındaki 3 yıllık sürede hem İngiliz işgaline, hem Yunan işgaline hem de Kurtuluş savaşına tanıklık etti. Milli mücadele döneminin Eskişehir'de bu kadar hareketli geçmesinin ana sebebi de tren istasyonun şehirde bulunmasıydı.

Atatürk'ün silah arkadaşı Behiç Erkin, Çanakkale ve Kurtuluş savaşının kazanılmasında önemli katkıları olan bir milli mücadele kahramanı. Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları'nın kurucusu ve ilk genel müdürü olan Erkin, "Demiryollarının Babası" olarak anılır. Ölümünden sonra Eskişehir'e defnedilen Behiç Erkin'in anıt mezarı yine istasyon sınırları içindeki Enveriye'de yer alıyor.

# Eskişehir # sahnelenme # tiyatro # Eskişehir # demiryolu # behiç erkin