Türkiye Sanatçılar Birliği'nden Mahir Ünal’ın Harf Devrimini hedef alan sözlerine tepki

Türkiye Sanatçılar Birliği Mahir Ünal’ın Harf Devrimini hedef alan sözlerine tepki gösterdi. Ünal’ın “Harf Devrimi bizim lügatimizi, alfabemizi, dilimizi, hasılı bütün düşünme setlerimizi yok etmiştir.” Sözlerine yanıt veren TSB, “Bu söylemlerle Türkiye’yi savunamazsınız!” dedi.

TBMM AK Parti Grup Başkan Vekili Mahir Ünal’ın harf devrimi ile ilgili sözlerine tepkiler devam ediyor. Türkiye Sanatçılar Birliği (TSB), Ünal’ın tepki çeken konuşmasıyla ilgili açıklama yaptı.


TSB, Mahir Ünal’ın sözlerine tepki gösterdi. Günümüz Türkçesinin, arkasındaki büyük tarihten güç alarak genişlediği ve kendi doğasını bulduğu belirtilen açıklamada, vatanı savunma vurgusu yapıldı:

- Türkiye Cumhuriyeti, yedi düvel olarak adlandırılan emperyalist devletlere karşı verilen Kurtuluş Savaşı’yla kuruldu. Büyük Zaferimiz Atatürk’ün önderliğinde yapılan Cumhuriyet Devrimleriyle taçlandı. Harf ve Dil Devrim¬i’yle, bilim, kültür, sanat ve eğitim demokratikleşti ve yaygınlaştı. Bu sayede padişahın kulu olan Türk halkı özgür bir millet oldu.

 
Açıklamada, Mahir Ünal’ın Cumhuriyet değerlerini hedef alan konuşmasının, Türkiye’yi kuşatma girişiminde bulunan ABD ve işbirlikçilerinin yüzünü güldürdüğü vurgulandı:


# Türkiye Sanatçılar Birliği # mahir ünal # Harf Devrimi