TBMM Başkanvekili Adan: ''Fünye ABD ve AB’nin elindedir''

Meclis Başkanvekili Celal Adan, Taksim'deki terör saldırısına ilişkin, fünyenin PKK/PYD'yi terör örgütü kabul etmeyen Avrupa ve Washington'un elinde olduğunu söyledi. Adan, “Bu leke yüzlerinden silinmeyecek” dedi.

Meclis Başkanvekili Celal Adan, Taksim’de hayatını kaybedenlerin anıldığı platforma karanfil bıraktı. Açıklama yapan Adan, patlayan bombanın fünyesinin Avrupa ve Washington’ın elinde olduğunu söyledi.

-Burada patlayan bombanın fünyesi, PKK'yı, PYD'yi terör örgütü kabul etmeyen Avrupa başkentlerinin ve Washington'un elindedir. PKK/PYD'nin suç işleyen örgüt mensupları, Avrupa'nın her tarafında çok rahat bir şekilde gezmekte ve Türk milletine karşı düşmanlıklarını devam ettirmektedir. Bu leke asla yüzlerinden silinmeyecektir.

 Meclis Başkanvekili Adan, PKK’ya terör örgütü diyemeyenlerin Meclis’te bulunmaya hakkı olmadığını da vurguladı:

-PKK'ya, PYD'ye terör örgütü demeyenlerin, bu cinayeti işleyenlerin suç ortakları olduğunu ifade etmek isterim. PKK'ya, PYD'ye terör örgütü demeyenlerin, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde bulunmaya hakları yoktur

 Celal Adan, ABD ve Avrupa’nın terör örgütü PKK’ya verdiği desteğe de tepki gösterdi:

- Hepimizin gözü önünde, bütün dünyanın gözü önünde PKK'ya, PYD'ye, kongre muhalefetiyle milyon dolarlar onaylanarak destek verilmektedir. Yakalanan terör örgütlerinin üzerlerinden çıkan silahların hiçbiri kendilerine ait değildir. Bütün silahlar Avrupa menşeli, Amerika menşeli silahlardır.
# Celal Adan # pkk # washington # pyd # Taksim # bombalı saldırı