AK Parti: ''Bu açıklamalar Altılı masaya yön verme açıklamaları''

AK Parti MKYK toplantısı ile MYK toplantısı Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan başkanlığında yapıldı. Toplantı sonrası Parti Sözcüsü Ömer Çelik açıklama yaptı. Çelik, terörden tutuklu eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın 6'lı masaya ortak Cumhurbaşkanı adayı çağrısını değerlendirdi.

AK Parti yılın son Merkez Karar ve Yönetim Kurulu toplantısı ile Merkez Yürütme Kurulu toplantısını Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan başkanlığında yaptı. Toplantı sonrası Parti Sözcüsü Ömer Çelik, açıklama yaptı. Çelik, terörden tutuklu eski HDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın 6'lı masaya ortak aday çağrısına ilişkin konuştu:

- Bu açıklamalar Altılı masaya yön verme açıklamaları. Devleti yeniden inşa etme sürecinden bahsediyor. Şimdi bu devleti yeniden inşa etmek süreci ne demektir? 6'Lı masa bu kavramsallaştırmaya ne diyor? 6'lı masaya dönük olarak kavga yapmayın koltuk için denildiğinde 6'Lı masadakiler bunu nasıl değerlendiriyor? 3'üncüsü de biz terör örgütüne destek verenlerden özgürlük demokrasi kavramlarını duyduğunuz zaman bunun meşru özgürlük kavramları olmadığını biliyoruz. Burada bu özgürleştirmeden kastederken PKK'yı sosyal örgütlenmelerini nasıl konumlandırıyor

AK Parti Sözcüsü, Ekrem İmamoğlu kararı üzerinden yaşanan tartışmaları da değerlendirdi:

- Nihayetinde siyasi parti içinde ben sana daha çok sahip çıkıyorum yaklaşımı hissediyor ise burada cari açığı kapatmak için yapılıyor. CHP genel merkezini birileri Saraçhane'ye taşınmış gibi bir şey verdi. Bir siyasi parti açısından bir belediye başkanının miting çağrısını sosyal medyadan duyması bütün tabloyu gösteren bir şey.

Çelik, Türk Devletleri Teşkilatı'nda Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin gözlemci olarak kabul edilmesi konusuna da değindi. Parti Sözcüsü, Türk Devletleri Teşkilatı'ndan ortaya çıkan tabloyu da özetledi:

- KKTC'nin TDT yer aması son derece önemlidir. TDT ortaya çıkan son zamandaki dinamizmi enerji birçok alana etki ettiği gibi enerji alanında da ip uçları vermeye başladı. Türkiye enerji siyasetinde büyük oyuncu olarak anılıyor. Doğu Akdeniz Kafkaslarda Türkiye stratejik merkezde yer alıyor. Bundan sonra da bu güçlenecek.
# altılı masa # ak parti # Ömer Çelik # selahattin demirtaş